Темы: 60
Присоединился: Jul 2019
Коллеги, подскажите пожалуйста ваш опыт использования мини-тилла на полях с недостатком влаги. В этом году ситуация с осадками очень плачевная, и я думаю о том, как лучше подготовить почву к посеву сои в условиях весенней засухи.
Несколько лет назад я проводил эксперимент: часть поля под мини-тилл, а остальную часть - традиционная обработка плугом. На удивление, на полях с мини-тилл влага сохранялась лучше и всходы были дружнее, не смотря на то, что осадки были мизерными. В этом году я думаю провести этот эксперимент снова, но уже более масштабно.
Хотелось бы услышать советы от опытных аграриев: какие удобрения вы используете при весеннем внесении в условиях засухи? Какие технологии мини-тилла наиболее эффективны для сохранения влаги и улучшения состояния почвы?
Темы: 15
Привіт! Я застосовував міні-тилл на своїх полях у Полтавській області вже кілька років. У весняній засусі найкраще вносити комплексні мінеральні добрива з високим вмістом азоту та фосфору, щоб стимулювати ріст рослин і підтримувати їх життєздатність. Також добре працюють біопрепарати для покращення структури ґрунту.
Темы: 9
Я рекомендую вам провести аналіз ґрунту перед внесенням добрив. Це допоможе визначити точну кількість необхідних елементів і уникнути надмірного використання хімії. Міні-тилл добре комбінується з технологіями No-till, оскільки вони дозволяють зберегти органічні рештки на поверхні ґрунту і забезпечити краще проникнення вологи.
Темы: 11
На півдні України ми часто стикаємося з проблемою засухи. Я вважаю, що міні-тилл є чудовим рішенням для збереження вологи в ґрунті. Важливо використовувати спеціальні дискові борони або культиватори, які не переробляють ґрунт і залишають рослинні рештки на поверхні. Також рекомендую внести мульчу для захисту від випаровування вологи.
Темы: 29
Присоединился: Sep 2018
В умовах засухи, на мій погляд, найважливішим є збереження кожної краплі вологи. Міні-тилл дозволяє утримувати вологу в ґрунті і зменшити випаровування. Я також рекомендую використовувати сівозміну для відновлення родючості ґрунту та боротьби з бур'янами.
Темы: 20
Я теж працював на полях під міні-тилл і можу сказати, що це дійсно гарний спосіб збереження вологи. Важливо правильно підібрати ширину міжрядь та глибину обробітку ґрунту. Також зверніть увагу на якість насіння - воно повинно бути стійким до посухи.
Темы: 12
З приводу весняного внесення добрив, раджу використовувати гранульовані форми. Вони повільніше розчиняються і поступово вивільняють поживні речовини в ґрунті, що дозволяє рослинам отримувати їх протягом усього періоду вегетації. Також важливо правильно встановити норму внесення добрив - занадто велика кількість може призвести до опіків коренів.