Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Мини-тилл и сохранение влаги: опыт весеннего внесения удобрений в засушливой зоне
Коллеги, подскажите пожалуйста ваш опыт использования мини-тилла на полях с недостатком влаги. В этом году ситуация с осадками очень плачевная, и я думаю о том, как лучше подготовить почву к посеву сои в условиях весенней засухи.

Несколько лет назад я проводил эксперимент: часть поля под мини-тилл, а остальную часть - традиционная обработка плугом. На удивление, на полях с мини-тилл влага сохранялась лучше и всходы были дружнее, не смотря на то, что осадки были мизерными. В этом году я думаю провести этот эксперимент снова, но уже более масштабно.

Хотелось бы услышать советы от опытных аграриев: какие удобрения вы используете при весеннем внесении в условиях засухи? Какие технологии мини-тилла наиболее эффективны для сохранения влаги и улучшения состояния почвы?
Ответить
Привіт! Я застосовував міні-тилл на своїх полях у Полтавській області вже кілька років. У весняній засусі найкраще вносити комплексні мінеральні добрива з високим вмістом азоту та фосфору, щоб стимулювати ріст рослин і підтримувати їх життєздатність. Також добре працюють біопрепарати для покращення структури ґрунту.
Ответить
Я рекомендую вам провести аналіз ґрунту перед внесенням добрив. Це допоможе визначити точну кількість необхідних елементів і уникнути надмірного використання хімії. Міні-тилл добре комбінується з технологіями No-till, оскільки вони дозволяють зберегти органічні рештки на поверхні ґрунту і забезпечити краще проникнення вологи.
Ответить
На півдні України ми часто стикаємося з проблемою засухи. Я вважаю, що міні-тилл є чудовим рішенням для збереження вологи в ґрунті. Важливо використовувати спеціальні дискові борони або культиватори, які не переробляють ґрунт і залишають рослинні рештки на поверхні. Також рекомендую внести мульчу для захисту від випаровування вологи.
Ответить
В умовах засухи, на мій погляд, найважливішим є збереження кожної краплі вологи. Міні-тилл дозволяє утримувати вологу в ґрунті і зменшити випаровування. Я також рекомендую використовувати сівозміну для відновлення родючості ґрунту та боротьби з бур'янами.
Ответить
Я теж працював на полях під міні-тилл і можу сказати, що це дійсно гарний спосіб збереження вологи. Важливо правильно підібрати ширину міжрядь та глибину обробітку ґрунту. Також зверніть увагу на якість насіння - воно повинно бути стійким до посухи.
Ответить
З приводу весняного внесення добрив, раджу використовувати гранульовані форми. Вони повільніше розчиняються і поступово вивільняють поживні речовини в ґрунті, що дозволяє рослинам отримувати їх протягом усього періоду вегетації. Також важливо правильно встановити норму внесення добрив - занадто велика кількість може призвести до опіків коренів.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)