![]() |
|
Мини-тилл и сохранение влаги: опыт весеннего внесения удобрений в засушливой зоне - Printable Version +- Agronom.Club (https://agronom.club) +-- Forum: Системы земледелия и агротехнологии (https://agronom.club/forumdisplay.php?fid=50) +--- Forum: Mini-Till / Strip-Till (https://agronom.club/forumdisplay.php?fid=52) +--- Thread: Мини-тилл и сохранение влаги: опыт весеннего внесения удобрений в засушливой зоне (/showthread.php?tid=118846) |
Мини-тилл и сохранение влаги: опыт весеннего внесения удобрений в засушливой зоне - Agro69 - 01-20-2023 Коллеги, подскажите пожалуйста ваш опыт использования мини-тилла на полях с недостатком влаги. В этом году ситуация с осадками очень плачевная, и я думаю о том, как лучше подготовить почву к посеву сои в условиях весенней засухи. Несколько лет назад я проводил эксперимент: часть поля под мини-тилл, а остальную часть - традиционная обработка плугом. На удивление, на полях с мини-тилл влага сохранялась лучше и всходы были дружнее, не смотря на то, что осадки были мизерными. В этом году я думаю провести этот эксперимент снова, но уже более масштабно. Хотелось бы услышать советы от опытных аграриев: какие удобрения вы используете при весеннем внесении в условиях засухи? Какие технологии мини-тилла наиболее эффективны для сохранения влаги и улучшения состояния почвы? Re: Мини-тилл и сохранение влаги: опыт весеннего внесения удобрений в засушливой зоне - soildoctor_harvest - 01-20-2023 Привіт! Я застосовував міні-тилл на своїх полях у Полтавській області вже кілька років. У весняній засусі найкраще вносити комплексні мінеральні добрива з високим вмістом азоту та фосфору, щоб стимулювати ріст рослин і підтримувати їх життєздатність. Також добре працюють біопрепарати для покращення структури ґрунту. Re: Мини-тилл и сохранение влаги: опыт весеннего внесения удобрений в засушливой зоне - fermer-zernomaster - 01-20-2023 Я рекомендую вам провести аналіз ґрунту перед внесенням добрив. Це допоможе визначити точну кількість необхідних елементів і уникнути надмірного використання хімії. Міні-тилл добре комбінується з технологіями No-till, оскільки вони дозволяють зберегти органічні рештки на поверхні ґрунту і забезпечити краще проникнення вологи. Re: Мини-тилл и сохранение влаги: опыт весеннего внесения удобрений в засушливой зоне - Serhii_Шевчук - 01-20-2023 На півдні України ми часто стикаємося з проблемою засухи. Я вважаю, що міні-тилл є чудовим рішенням для збереження вологи в ґрунті. Важливо використовувати спеціальні дискові борони або культиватори, які не переробляють ґрунт і залишають рослинні рештки на поверхні. Також рекомендую внести мульчу для захисту від випаровування вологи. Re: Мини-тилл и сохранение влаги: опыт весеннего внесения удобрений в засушливой зоне - АгроПівдень_Петрович - 01-20-2023 В умовах засухи, на мій погляд, найважливішим є збереження кожної краплі вологи. Міні-тилл дозволяє утримувати вологу в ґрунті і зменшити випаровування. Я також рекомендую використовувати сівозміну для відновлення родючості ґрунту та боротьби з бур'янами. Re: Мини-тилл и сохранение влаги: опыт весеннего внесения удобрений в засушливой зоне - FermerPoltava59 - 01-20-2023 Я теж працював на полях під міні-тилл і можу сказати, що це дійсно гарний спосіб збереження вологи. Важливо правильно підібрати ширину міжрядь та глибину обробітку ґрунту. Також зверніть увагу на якість насіння - воно повинно бути стійким до посухи. Re: Мини-тилл и сохранение влаги: опыт весеннего внесения удобрений в засушливой зоне - GrainZernoMaster - 01-20-2023 З приводу весняного внесення добрив, раджу використовувати гранульовані форми. Вони повільніше розчиняються і поступово вивільняють поживні речовини в ґрунті, що дозволяє рослинам отримувати їх протягом усього періоду вегетації. Також важливо правильно встановити норму внесення добрив - занадто велика кількість може призвести до опіків коренів. |