Темы: 45
Присоединился: Mar 2010
Вітаю всіх форумчан! Хотілося б обговорити досвід використання гербіцидів на полях з кукурудзою у нашій степовій зоні. Погода цього року не дуже стабільна: спочатку засуха, а потім рясні дощі. Чи є якісь особливості в підборі препаратів та їх застосування в таких умовах? Як правильно визначити фазу розвитку бур'янів для обробки і наскільки ефективні післясходові гербіциди у вологий рік?
Я сам використовую систему Clearfield, але цікавить думка тих хто працює з іншими схемами. Чи є досвід боротьби з важкими видами бур'янів такими як лобода біла та амброзія? Які дози гербіцидів ви застосовуєте і який ефект отримуєте?
Також цікавить, чи використовують хтось бакові суміші. Як правильно їх готувати і які препарати можна поєднувати без ризику для культури?
Темы: 44
Присоединился: Aug 2013
Вітаю! З кукурудзою у степу - це завжди виклик. У нас в Полтавській області я працюю з системними гербіцидами, особливо добре зарекомендував себе препарат на основі мезотріону. В умовах вологого року важливо не переборщити із дозою, інакше можна отримати опіки кукурудзи.
Що стосується бакових сумішей, то ми часто робимо суміш гліфосату з 2,4-Д для боротьби зі злаковими та дводольними бур'янами до посіву. Головне - уважно читати інструкцію і перевіряти на сумісність.
Темы: 45
Так, у степу лобода біла - це справжнє лихо! Я рекомендую використовувати гербіциди на основі клопіраліду або бентазону в баковій суміші з гліфосатом. Добре допомагає і післясходовий препарат на основі нікосульфурону.
Фазу бур'янів визначати потрібно дуже уважно. Найкращий час для обробки - це коли вони знаходяться у фазі 2-6 листків, тоді гербіцид найкраще проникає в рослину.
Темы: 86
Присоединился: Dec 2012
Я працюю з ТМ Гербіон. Там є хороші варіанти для кукурудзи, і вони дають непоганий результат навіть в складних умовах. Особливо мені подобається їх новий препарат на основі дикамби.
Що стосується доз, то тут потрібно орієнтуватися на конкретні умови - тип ґрунту, фазу розвитку бур'янів і погодні умови. Завжди корисно проконсультуватися з агрономом.
Темы: 89
Присоединился: Oct 2013
Я нещодавно пробував обробку кукурудзи препаратом на основі піклораму. Ефект хороший, але треба дотримуватися всіх рекомендацій щодо фаз розвитку культури і бур'янів.
Чи використовує хтось грамініциди для знищення падалиці зернових? Які є відгуки?
Темы: 35
Грамініцид на основі клетодиму дуже добре знищує падалицю зернових. Але його не можна застосовувати в пізні фази розвитку кукурудзи, бо він може викликати деформацію качанів.
А ще, майте на увазі, що після обробки гербіцидами необхідно враховувати термін очікування для випасу худоби.