![]() |
|
Особливості застосування гербіцидів для кукурудзи в степовій зоні - Printable Version +- Agronom.Club (https://agronom.club) +-- Forum: Защита растений (https://agronom.club/forumdisplay.php?fid=34) +--- Forum: Сорняки и гербицидные схемы (https://agronom.club/forumdisplay.php?fid=37) +--- Thread: Особливості застосування гербіцидів для кукурудзи в степовій зоні (/showthread.php?tid=118796) |
Особливості застосування гербіцидів для кукурудзи в степовій зоні - FermerPoltava51 - 07-16-2022 Вітаю всіх форумчан! Хотілося б обговорити досвід використання гербіцидів на полях з кукурудзою у нашій степовій зоні. Погода цього року не дуже стабільна: спочатку засуха, а потім рясні дощі. Чи є якісь особливості в підборі препаратів та їх застосування в таких умовах? Як правильно визначити фазу розвитку бур'янів для обробки і наскільки ефективні післясходові гербіциди у вологий рік? Я сам використовую систему Clearfield, але цікавить думка тих хто працює з іншими схемами. Чи є досвід боротьби з важкими видами бур'янів такими як лобода біла та амброзія? Які дози гербіцидів ви застосовуєте і який ефект отримуєте? Також цікавить, чи використовують хтось бакові суміші. Як правильно їх готувати і які препарати можна поєднувати без ризику для культури? Re: Особливості застосування гербіцидів для кукурудзи в степовій зоні - FermerPoltava34 - 07-16-2022 Вітаю! З кукурудзою у степу - це завжди виклик. У нас в Полтавській області я працюю з системними гербіцидами, особливо добре зарекомендував себе препарат на основі мезотріону. В умовах вологого року важливо не переборщити із дозою, інакше можна отримати опіки кукурудзи. Що стосується бакових сумішей, то ми часто робимо суміш гліфосату з 2,4-Д для боротьби зі злаковими та дводольними бур'янами до посіву. Головне - уважно читати інструкцію і перевіряти на сумісність. Re: Особливості застосування гербіцидів для кукурудзи в степовій зоні - FermerPoltava51 - 07-17-2022 Так, у степу лобода біла - це справжнє лихо! Я рекомендую використовувати гербіциди на основі клопіраліду або бентазону в баковій суміші з гліфосатом. Добре допомагає і післясходовий препарат на основі нікосульфурону. Фазу бур'янів визначати потрібно дуже уважно. Найкращий час для обробки - це коли вони знаходяться у фазі 2-6 листків, тоді гербіцид найкраще проникає в рослину. Re: Особливості застосування гербіцидів для кукурудзи в степовій зоні - FermerPoltava68 - 07-17-2022 Я працюю з ТМ Гербіон. Там є хороші варіанти для кукурудзи, і вони дають непоганий результат навіть в складних умовах. Особливо мені подобається їх новий препарат на основі дикамби. Що стосується доз, то тут потрібно орієнтуватися на конкретні умови - тип ґрунту, фазу розвитку бур'янів і погодні умови. Завжди корисно проконсультуватися з агрономом. Re: Особливості застосування гербіцидів для кукурудзи в степовій зоні - AgroMax8278 - 07-17-2022 Я нещодавно пробував обробку кукурудзи препаратом на основі піклораму. Ефект хороший, але треба дотримуватися всіх рекомендацій щодо фаз розвитку культури і бур'янів. Чи використовує хтось грамініциди для знищення падалиці зернових? Які є відгуки? Re: Особливості застосування гербіцидів для кукурудзи в степовій зоні - AgroAgroPivden - 07-17-2022 Грамініцид на основі клетодиму дуже добре знищує падалицю зернових. Але його не можна застосовувати в пізні фази розвитку кукурудзи, бо він може викликати деформацію качанів. А ще, майте на увазі, що після обробки гербіцидами необхідно враховувати термін очікування для випасу худоби. |