Темы: 89
Присоединился: Oct 2013
Доброго дня всем! У меня вопрос по обрезке черешни. Я занимаюсь выращиванием на небольшом участке, но толком не знаю, как правильно обрезать деревья, чтобы получить хороший урожай. Читал в интернете всякие советы, что нужно обрезать весной до сокодвижения или осенью после сбора плодов. Но вот конкретных рекомендаций по технике и срокам практически нет.
В этом году я решил попробовать обрезку зимой, пока деревья спят. Подскажите, так ли это правильно? А если да, то какие ветки нужно удалять в первую очередь: сухие, больные или старые?
Также интересует вопрос формирования кроны черешни. Какую форму лучше выбрать для получения максимального урожая на небольшом участке и как ее сформировать?
Темы: 44
Присоединился: Aug 2013
Зимова обрізка черешні цілком можлива. Головне, щоб не було сильних морозів і ви змогли підібрати день з плюсовою температурою. Основний акцент робіть на видаленні сухих, хворих гілок та тих, що відмирають. Також рекомендую прорідити крону для кращого доступу світла.
Темы: 45
Присоединился: Mar 2010
Я бы рекомендовал обрезать весной, до начала сокодвижения. Так вы сможете увидеть состояние дерева и лучше определить ветки для удаления. Форму кроны выбирайте в зависимости от сорта черешни – некоторые деревья имеют тенденцию к загущению.
Темы: 86
Присоединился: Dec 2012
Доброго дня. Я особисто обрізаю черешню після збору врожаю восени, але дуже важливо не робити це занадто пізно, щоб дерево встигло відновитися до морозів. Зимову обрізку можна проводити лише тоді, коли є впевненість у тому, що морози будуть слабкими.
Щодо формування крони – я використовую вазоноподібну форму для кращого освітлення і провітрювання дерев. Також корисно видаляти пасинки та гілки, які ростуть всередину крони.
Темы: 35
Присоединился: Mar 2010
Я намагаюся робити обрізку весною, але останнім часом клімат стає все більш непередбачуваним. Тому зимову обрізку вважаю непоганою альтернативою. Головне – вчасно і правильно її провести.
Але я хочу звернути увагу на те, що важливо знати вік дерева і сорт черешні перед обрізкою. Молоді деревця потребують більш делікатної обрізки.
Темы: 204
Присоединился: May 2014
Я завжди дотримуюсь порад місцевих садівників. Вони радять обрізати черешню восени, але тільки після того, як закінчаться заморозки і мине період активного росту дерева.
Варто також враховувати сорт черешні – деякі сорти більш стійкі до хвороб і не потребують такої ретельної обрізки.