![]() |
|
Опыты с обрезкой черешни: когда и как правильно? - Printable Version +- Agronom.Club (https://agronom.club) +-- Forum: Овощеводство, сад и теплицы (https://agronom.club/forumdisplay.php?fid=19) +--- Forum: Косточковые культуры (https://agronom.club/forumdisplay.php?fid=23) +--- Thread: Опыты с обрезкой черешни: когда и как правильно? (/showthread.php?tid=118793) |
Опыты с обрезкой черешни: когда и как правильно? - AgroMax8278 - 01-03-2015 Доброго дня всем! У меня вопрос по обрезке черешни. Я занимаюсь выращиванием на небольшом участке, но толком не знаю, как правильно обрезать деревья, чтобы получить хороший урожай. Читал в интернете всякие советы, что нужно обрезать весной до сокодвижения или осенью после сбора плодов. Но вот конкретных рекомендаций по технике и срокам практически нет. В этом году я решил попробовать обрезку зимой, пока деревья спят. Подскажите, так ли это правильно? А если да, то какие ветки нужно удалять в первую очередь: сухие, больные или старые? Также интересует вопрос формирования кроны черешни. Какую форму лучше выбрать для получения максимального урожая на небольшом участке и как ее сформировать? Re: Опыты с обрезкой черешни: когда и как правильно? - FermerPoltava34 - 01-04-2015 Зимова обрізка черешні цілком можлива. Головне, щоб не було сильних морозів і ви змогли підібрати день з плюсовою температурою. Основний акцент робіть на видаленні сухих, хворих гілок та тих, що відмирають. Також рекомендую прорідити крону для кращого доступу світла. Re: Опыты с обрезкой черешни: когда и как правильно? - FermerPoltava51 - 01-05-2015 Я бы рекомендовал обрезать весной, до начала сокодвижения. Так вы сможете увидеть состояние дерева и лучше определить ветки для удаления. Форму кроны выбирайте в зависимости от сорта черешни – некоторые деревья имеют тенденцию к загущению. Re: Опыты с обрезкой черешни: когда и как правильно? - FermerPoltava68 - 01-06-2015 Доброго дня. Я особисто обрізаю черешню після збору врожаю восени, але дуже важливо не робити це занадто пізно, щоб дерево встигло відновитися до морозів. Зимову обрізку можна проводити лише тоді, коли є впевненість у тому, що морози будуть слабкими. Щодо формування крони – я використовую вазоноподібну форму для кращого освітлення і провітрювання дерев. Також корисно видаляти пасинки та гілки, які ростуть всередину крони. Re: Опыты с обрезкой черешни: когда и как правильно? - AgroAgroPivden - 01-07-2015 Я намагаюся робити обрізку весною, але останнім часом клімат стає все більш непередбачуваним. Тому зимову обрізку вважаю непоганою альтернативою. Головне – вчасно і правильно її провести. Але я хочу звернути увагу на те, що важливо знати вік дерева і сорт черешні перед обрізкою. Молоді деревця потребують більш делікатної обрізки. Re: Опыты с обрезкой черешни: когда и как правильно? - AgroPivden76 - 01-08-2015 Я завжди дотримуюсь порад місцевих садівників. Вони радять обрізати черешню восени, але тільки після того, як закінчаться заморозки і мине період активного росту дерева. Варто також враховувати сорт черешні – деякі сорти більш стійкі до хвороб і не потребують такої ретельної обрізки. |