Темы: 204
Присоединился: May 2014
Доброго дня всім! Хотілося б почути думки досвідчених аграріїв з Полтавської області. Коли краще сіяти озиму пшеницю, щоб отримати максимальну врожайність? Які технології посіву ви використовуєте: суцільний чи розкидний спосіб, глибина загортання насіння і відстань між рядками? Також цікавить застосування гербіцидів та добрив для підготовки ґрунту. Враховуючи погодні умови цього року – вогка весна і засушливе літо – чи потрібно вносити додаткові мікродобрива?
Перші сходи озимої пшениці у мене проросли досить добре, але я хвилююся щодо їхньої зимостійкості. Чи варто було б обробити посіви антистресантами або фунгіцидами для зміцнення рослин? Який сорт озимої пшениці ви порадите для нашої місцевості?
Я вже маю певний досвід у цій справі, але завжди відкритий до нових ідей та порад. Буду вдячний за кожну відповідь!
Темы: 88
Присоединился: Oct 2013
Вітаю! В Полтавській області озиму пшеницю краще сіяти з 1 по 15 вересня. Суцільний спосіб посіву – це класика, але розкидний теж може дати хороший результат при правильному підході до густоти і глибини загортання.
Я завжди вношу азотні та фосфорні добрива перед посівом, а також використовую гербіциди для боротьби з бур'янами. Щодо мікродобрив – варто проконсультуватися у спеціаліста на місці.
Темы: 60
Присоединился: Jul 2019
Я також погоджуюся з AgroMax73 щодо термінів посіву. На моєму полі в цьому році сіяв 12 вересня, і зараз все виглядає добре.
Щодо добрив – я використовую рідкі мікродобрива з бором та цинком під час вегетації для покращення розвитку кореневої системи.
Темы: 89
Присоединился: Oct 2013
Доброго дня, колеги! Я погоджуюся з тим, що необхідно вносити мікродобрива. У мене навесні були проблеми із затримкою розвитку рослин, і тільки після обробки цинком та міддю все пішло на лад.
Я рекомендую спробувати сорт озимої пшениці 'Світоч', він добре адаптований до наших умов.
Темы: 8
Присоединился: Jul 2019
Варто звернути увагу на передпосівну обробку насіння фунгіцидами та інсектицидами, щоб захистити сходи від хвороб і шкідників. А щодо антистресантів – це може бути корисним після посіву, особливо якщо погода несприятлива.
Рекомендую також зробити аналіз ґрунту перед посівом, щоб точно визначити необхідну кількість добрив.
Темы: 204
Присоединился: May 2014
Я теж рекомендую використовувати фунгіциди для обробки насіння. А що стосується антистресантів, я особисто не бачу особливої необхідності – якщо дотримуватися правильної технології посіву і забезпечити достатню кількість вологи.