![]() |
|
Посів озимої пшениці: терміни та технологія в умовах Полтавщини - Printable Version +- Agronom.Club (https://agronom.club) +-- Forum: Полевые культуры (https://agronom.club/forumdisplay.php?fid=10) +--- Forum: Рапс (https://agronom.club/forumdisplay.php?fid=14) +--- Thread: Посів озимої пшениці: терміни та технологія в умовах Полтавщини (/showthread.php?tid=118305) |
Посів озимої пшениці: терміни та технологія в умовах Полтавщини - AgroPivden76 - 08-24-2020 Доброго дня всім! Хотілося б почути думки досвідчених аграріїв з Полтавської області. Коли краще сіяти озиму пшеницю, щоб отримати максимальну врожайність? Які технології посіву ви використовуєте: суцільний чи розкидний спосіб, глибина загортання насіння і відстань між рядками? Також цікавить застосування гербіцидів та добрив для підготовки ґрунту. Враховуючи погодні умови цього року – вогка весна і засушливе літо – чи потрібно вносити додаткові мікродобрива? Перші сходи озимої пшениці у мене проросли досить добре, але я хвилююся щодо їхньої зимостійкості. Чи варто було б обробити посіви антистресантами або фунгіцидами для зміцнення рослин? Який сорт озимої пшениці ви порадите для нашої місцевості? Я вже маю певний досвід у цій справі, але завжди відкритий до нових ідей та порад. Буду вдячний за кожну відповідь! Re: Посів озимої пшениці: терміни та технологія в умовах Полтавщини - AgroFermerPoltava - 08-24-2020 Вітаю! В Полтавській області озиму пшеницю краще сіяти з 1 по 15 вересня. Суцільний спосіб посіву – це класика, але розкидний теж може дати хороший результат при правильному підході до густоти і глибини загортання. Я завжди вношу азотні та фосфорні добрива перед посівом, а також використовую гербіциди для боротьби з бур'янами. Щодо мікродобрив – варто проконсультуватися у спеціаліста на місці. Re: Посів озимої пшениці: терміни та технологія в умовах Полтавщини - Agro69 - 08-25-2020 Я також погоджуюся з AgroMax73 щодо термінів посіву. На моєму полі в цьому році сіяв 12 вересня, і зараз все виглядає добре. Щодо добрив – я використовую рідкі мікродобрива з бором та цинком під час вегетації для покращення розвитку кореневої системи. Re: Посів озимої пшениці: терміни та технологія в умовах Полтавщини - AgroMax8278 - 08-26-2020 Доброго дня, колеги! Я погоджуюся з тим, що необхідно вносити мікродобрива. У мене навесні були проблеми із затримкою розвитку рослин, і тільки після обробки цинком та міддю все пішло на лад. Я рекомендую спробувати сорт озимої пшениці 'Світоч', він добре адаптований до наших умов. Re: Посів озимої пшениці: терміни та технологія в умовах Полтавщини - FermerFermerPoltava - 08-27-2020 Варто звернути увагу на передпосівну обробку насіння фунгіцидами та інсектицидами, щоб захистити сходи від хвороб і шкідників. А щодо антистресантів – це може бути корисним після посіву, особливо якщо погода несприятлива. Рекомендую також зробити аналіз ґрунту перед посівом, щоб точно визначити необхідну кількість добрив. Re: Посів озимої пшениці: терміни та технологія в умовах Полтавщини - AgroPivden76 - 08-30-2020 Я теж рекомендую використовувати фунгіциди для обробки насіння. А що стосується антистресантів, я особисто не бачу особливої необхідності – якщо дотримуватися правильної технології посіву і забезпечити достатню кількість вологи. |