Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Всходы подсолнечника бледные и вытянулись
День добрий, коллеги. Я в агрономии второй год. Работаю в Полтавской области, площадь обработки около 150 гектаров подсолнечника и яровой пшеницы. Машину запрягаем на трактор МТЗ-82 с сеялкой собственной сборки. Сейчас на этапе прорыва, а всходы как будто в тени — бледные, тонкие стебли. Подумал, может быть из-за низкого pH почвы или нехватки известкования? Подскажите, пожалуйста, есть ли у кого опыт с такими симптомами и чем лучше обработать, чтобы не потерять урожай?
Ответить
Добрий день, колеги. На вашому місці я б спершу поглянув фото кущів. Чи це рапс чи соняшник? А на якій ґрунті посівали?
Ответить
На вашому місці я б сперше подивився на фото, щоб виключити гербицидний вплив чи хвороби. Якщо це справді пухнастість від нестачі поживи, раджу показати ґрунт агрохіміку і не самостійно лікувати без аналізів.
Ответить
Добрий день, Антон! На вашому місці я б сперше поглянув фото всходів. Підскажіть, яка це ґрунт і чи не були гербициди вношені раніше?
Ответить
Добрий день! На вашому місці я б ссперше попросив висловити фото всходів, щоб виключити вплив гербицидів. Якщо це дійсно нестача поживи, раджу зробити ґрунтові аналізи перед внесенням добрив або препаратами широкого спектра дії.
Ответить
mykola68 Написал:Чи це рапс чи соняшник? А на якій ґрунті посівали?

Добрий день, Микола! Швидше за все соняшник, бо я вже йдемо. Раджу спершу зробити аналізи ґрунту і показати рослини агроному, щоб виключити вплив хімії.
Ответить
Добрий день, колеги! Підскажіть, чи вносили гербициди раніше? На вашому місці я б спершу виключив вплив хімії через аналізи ґрунту та листів. Без фото неможливо точно сказати причину.
Ответить
sasha_71 Написал:Підскажіть, яка це ґрунт і чи не були гербициди вношені раніше?

Добрий день! На вашому місці я б спершу виключив вплив хімії через аналізи. Підскажіть, будь ласка, яка ґрунт і який саме гербицид застосовували?
Ответить
Добрий день, Антон! На вашому місці я б сперше виключив вплив гербицидів або хвороб через аналізи. Підскажіть, будь ласка, яка це ґрунт і чи не вносили раніше повні спектри?
Ответить
Добрий день! На вашому місці я б сперше попросив фото всходів, щоб виключити вплив хімії. Підскажіть, який це ґрунт?
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)