![]() |
|
Всходы подсолнечника бледные и вытянулись - Printable Version +- Agronom.Club (https://agronom.club) +-- Forum: Почва и питание растений (https://agronom.club/forumdisplay.php?fid=26) +--- Forum: pH, известкование и гипсование (https://agronom.club/forumdisplay.php?fid=28) +--- Thread: Всходы подсолнечника бледные и вытянулись (/showthread.php?tid=119436) Pages:
1
2
|
Всходы подсолнечника бледные и вытянулись - игровой1988 - 02-17-2015 День добрий, коллеги. Я в агрономии второй год. Работаю в Полтавской области, площадь обработки около 150 гектаров подсолнечника и яровой пшеницы. Машину запрягаем на трактор МТЗ-82 с сеялкой собственной сборки. Сейчас на этапе прорыва, а всходы как будто в тени — бледные, тонкие стебли. Подумал, может быть из-за низкого pH почвы или нехватки известкования? Подскажите, пожалуйста, есть ли у кого опыт с такими симптомами и чем лучше обработать, чтобы не потерять урожай? Re: Всходы подсолнечника бледные и вытянулись - mykola68 - 02-17-2015 Добрий день, колеги. На вашому місці я б спершу поглянув фото кущів. Чи це рапс чи соняшник? А на якій ґрунті посівали? Re: Всходы подсолнечника бледные и вытянулись - Andrey25 - 02-19-2015 На вашому місці я б сперше подивився на фото, щоб виключити гербицидний вплив чи хвороби. Якщо це справді пухнастість від нестачі поживи, раджу показати ґрунт агрохіміку і не самостійно лікувати без аналізів. Re: Всходы подсолнечника бледные и вытянулись - sasha_71 - 02-20-2015 Добрий день, Антон! На вашому місці я б сперше поглянув фото всходів. Підскажіть, яка це ґрунт і чи не були гербициди вношені раніше? Re: Всходы подсолнечника бледные и вытянулись - artem_4956 - 02-21-2015 Добрий день! На вашому місці я б ссперше попросив висловити фото всходів, щоб виключити вплив гербицидів. Якщо це дійсно нестача поживи, раджу зробити ґрунтові аналізи перед внесенням добрив або препаратами широкого спектра дії. Re: Всходы подсолнечника бледные и вытянулись - taras_77 - 02-23-2015 mykola68 Написал:Чи це рапс чи соняшник? А на якій ґрунті посівали? Добрий день, Микола! Швидше за все соняшник, бо я вже йдемо. Раджу спершу зробити аналізи ґрунту і показати рослини агроному, щоб виключити вплив хімії. Re: Всходы подсолнечника бледные и вытянулись - serhii_92 - 02-24-2015 Добрий день, колеги! Підскажіть, чи вносили гербициди раніше? На вашому місці я б спершу виключив вплив хімії через аналізи ґрунту та листів. Без фото неможливо точно сказати причину. Re: Всходы подсолнечника бледные и вытянулись - Алла2015 - 02-25-2015 sasha_71 Написал:Підскажіть, яка це ґрунт і чи не були гербициди вношені раніше? Добрий день! На вашому місці я б спершу виключив вплив хімії через аналізи. Підскажіть, будь ласка, яка ґрунт і який саме гербицид застосовували? Re: Всходы подсолнечника бледные и вытянулись - Виктор60 - 02-25-2015 Добрий день, Антон! На вашому місці я б сперше виключив вплив гербицидів або хвороб через аналізи. Підскажіть, будь ласка, яка це ґрунт і чи не вносили раніше повні спектри? Re: Всходы подсолнечника бледные и вытянулись - Сергей_82 - 02-26-2015 Добрий день! На вашому місці я б сперше попросив фото всходів, щоб виключити вплив хімії. Підскажіть, який це ґрунт? |