Темы: 16
Присоединился: Jun 2010
День добрий, коллеги. Я в агрономии второй год. Работаю в Полтавской области, площадь обработки около 150 гектаров подсолнечника и яровой пшеницы. Машину запрягаем на трактор МТЗ-82 с сеялкой собственной сборки. Сейчас на этапе прорыва, а всходы как будто в тени — бледные, тонкие стебли. Подумал, может быть из-за низкого pH почвы или нехватки известкования? Подскажите, пожалуйста, есть ли у кого опыт с такими симптомами и чем лучше обработать, чтобы не потерять урожай?
Темы: 112
Присоединился: Jan 2010
Добрий день, колеги. На вашому місці я б спершу поглянув фото кущів. Чи це рапс чи соняшник? А на якій ґрунті посівали?
Темы: 14
На вашому місці я б сперше подивився на фото, щоб виключити гербицидний вплив чи хвороби. Якщо це справді пухнастість від нестачі поживи, раджу показати ґрунт агрохіміку і не самостійно лікувати без аналізів.
Темы: 8
Присоединился: Apr 2010
Добрий день, Антон! На вашому місці я б сперше поглянув фото всходів. Підскажіть, яка це ґрунт і чи не були гербициди вношені раніше?
Темы: 5
Добрий день! На вашому місці я б ссперше попросив висловити фото всходів, щоб виключити вплив гербицидів. Якщо це дійсно нестача поживи, раджу зробити ґрунтові аналізи перед внесенням добрив або препаратами широкого спектра дії.
Темы: 2
Присоединился: Mar 2010
Добрий день, колеги! Підскажіть, чи вносили гербициди раніше? На вашому місці я б спершу виключив вплив хімії через аналізи ґрунту та листів. Без фото неможливо точно сказати причину.
Темы: 8
Присоединился: May 2010
Добрий день, Антон! На вашому місці я б сперше виключив вплив гербицидів або хвороб через аналізи. Підскажіть, будь ласка, яка це ґрунт і чи не вносили раніше повні спектри?
Темы: 12
Присоединился: Apr 2010
Добрий день! На вашому місці я б сперше попросив фото всходів, щоб виключити вплив хімії. Підскажіть, який це ґрунт?