Темы: 45
Присоединился: Mar 2010
Здрастуйте всім! Останнім часом все більше людей цікавляться органічним землеробством. Я сам вже кілька років вирощую картоплю, помідори і капусту за органічними технологіями.
Під час обговорення з друзями я почув думку що в нашому регіоні це нереально через брак органічних добрив та складні кліматичні умови. Я ж вважаю, що є перспективи якщо правильно підійти до питання. Хотілося б почути вашу точку зору щодо цього.
Які проблеми ви бачите в розвитку органічного землеробства на Полтавщині? Чи існують якісь державні програми підтримки?
Можливо, хтось вже має досвід ведення такого господарства?
Темы: 44
Присоединился: Aug 2013
Доброго дня! Я згоден що органічне землеробство має великі перспективи. Проте потрібен інший підхід до удобрення - використання сидератів та зеленого гною, а також застосування біопрепаратів на основі корисних мікроорганізмів.
Темы: 35
Я вже 3 роки займаюсь органічним вирощуванням зернових. Головне - це добре підготувати ґрунт восени і вчасно внести сидерати.
У минулому році зібрав непоганий урожай навіть з урахуванням посухи.
Темы: 204
Присоединился: May 2014
Спробував органічне вирощування кукурудзи.
Отримав урожай нижче на 20% ніж при використанні мінеральних добрив, але смак продукції значно кращий. Чи є якісь народні методи боротьби з бур'янами в органічному землеробстві?
Найкращий спосіб - мульчування. Можна використовувати солому, сіно або спеціальну агроплівку. Також корисно просапувати міжряддя і підсівати сидерати.
А ще дуже важливо правильно розробити сівозміну.
Темы: 86
Присоединился: Dec 2012
Держава надає невелику підтримку для органічних фермерів, наприклад, через програму компенсації витрат на сертифікацію.
Але загалом потрібно більше зусиль та реклами продукції. Багато людей ще не розуміють переваги органічної їжі.
Я використовую сівозміну, щоб зберегти родючість ґрунту.
Через рік-два планую почати вирощувати полуницю за органічними технологіями. Може хтось дасть пораду як правильно?
Темы: 60
Присоединился: May 2014
Для вирощування полуниці органічним способом потрібен хороший дренаж, інакше ягоди будуть гнити.
Також слід використовувати спеціальні мульчувальні матеріали для захисту ягід від птахів та комах.
Темы: 88
Присоединился: Oct 2013
Я вважаю, що органічні методи вирощування є майбутнім. Вони не тільки корисні для здоров'я людей, але й допомагають зберегти навколишнє середовище.
Але потрібні державна підтримка і популяризація серед населення.