![]() |
|
Перспективи органічного землеробства в регіоні - Printable Version +- Agronom.Club (https://agronom.club) +-- Forum: Правила и помощь (https://agronom.club/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Идеи и предложения (https://agronom.club/forumdisplay.php?fid=9) +--- Thread: Перспективи органічного землеробства в регіоні (/showthread.php?tid=118859) |
Перспективи органічного землеробства в регіоні - FermerPoltava51 - 05-13-2014 Здрастуйте всім! Останнім часом все більше людей цікавляться органічним землеробством. Я сам вже кілька років вирощую картоплю, помідори і капусту за органічними технологіями. Під час обговорення з друзями я почув думку що в нашому регіоні це нереально через брак органічних добрив та складні кліматичні умови. Я ж вважаю, що є перспективи якщо правильно підійти до питання. Хотілося б почути вашу точку зору щодо цього. Які проблеми ви бачите в розвитку органічного землеробства на Полтавщині? Чи існують якісь державні програми підтримки? Можливо, хтось вже має досвід ведення такого господарства? Re: Перспективи органічного землеробства в регіоні - FermerPoltava34 - 05-17-2014 Доброго дня! Я згоден що органічне землеробство має великі перспективи. Проте потрібен інший підхід до удобрення - використання сидератів та зеленого гною, а також застосування біопрепаратів на основі корисних мікроорганізмів. Re: Перспективи органічного землеробства в регіоні - AgroAgroPivden - 05-18-2014 Я вже 3 роки займаюсь органічним вирощуванням зернових. Головне - це добре підготувати ґрунт восени і вчасно внести сидерати. У минулому році зібрав непоганий урожай навіть з урахуванням посухи. Re: Перспективи органічного землеробства в регіоні - AgroPivden76 - 05-20-2014 Спробував органічне вирощування кукурудзи. Отримав урожай нижче на 20% ніж при використанні мінеральних добрив, але смак продукції значно кращий. Чи є якісь народні методи боротьби з бур'янами в органічному землеробстві? Re: Перспективи органічного землеробства в регіоні - AgroAgroPivden - 05-21-2014 Найкращий спосіб - мульчування. Можна використовувати солому, сіно або спеціальну агроплівку. Також корисно просапувати міжряддя і підсівати сидерати. А ще дуже важливо правильно розробити сівозміну. Re: Перспективи органічного землеробства в регіоні - FermerPoltava68 - 05-23-2014 Держава надає невелику підтримку для органічних фермерів, наприклад, через програму компенсації витрат на сертифікацію. Але загалом потрібно більше зусиль та реклами продукції. Багато людей ще не розуміють переваги органічної їжі. Re: Перспективи органічного землеробства в регіоні - AgroAgroPivden - 05-26-2014 Я використовую сівозміну, щоб зберегти родючість ґрунту. Через рік-два планую почати вирощувати полуницю за органічними технологіями. Може хтось дасть пораду як правильно? Re: Перспективи органічного землеробства в регіоні - AgrotechFieldexpert21 - 05-28-2014 Для вирощування полуниці органічним способом потрібен хороший дренаж, інакше ягоди будуть гнити. Також слід використовувати спеціальні мульчувальні матеріали для захисту ягід від птахів та комах. Re: Перспективи органічного землеробства в регіоні - AgroFermerPoltava - 06-15-2014 Я вважаю, що органічні методи вирощування є майбутнім. Вони не тільки корисні для здоров'я людей, але й допомагають зберегти навколишнє середовище. Але потрібні державна підтримка і популяризація серед населення. |