Темы: 60
Присоединился: Jul 2019
Недавно приобрел удобрение «Биокомплекс» для подкормки своей сои. В этом году у меня 15 гектаров посевов, и я хотел бы поделиться своим опытом применения этого препарата.
Я вносил препарат по листу сразу после всходов, затем повторно – через две недели. Растения отреагировали хорошо: появились новые побеги, листья стали более насыщенного зеленого цвета. Особенно порадовало то, что соя стала устойчивой к засухе и не погибла во время летних дождей.
Также заметил, что урожайность возросла на 10-12% по сравнению с прошлым годом, когда я использовал традиционные минеральные удобрения. Я считаю, это очень хороший результат! Соицы хорошо наливаются и выглядят крепкими. Хотелось бы услышать мнения других фермеров о применении «Биокомплекса». Можливо хтось має інші рекомендації щодо дозування або сроків внесення?
Буду вдячний за советы, коллеги!
P.S. Жаль что цена не сильно радует.
Темы: 15
Привіт! Фермер Полтавської області.
Я теж використовував «Биокомплекс» на сої. Витрата 1 л/га в баковій суміші з гербіцидом, як і рекомендують. Відгук позитивний: рослини стали вищими, стебла міцнішими. Урожайність збільшилася відсотків на сім.
Моя порада - обробляйте краще 2 рази з перервою в тиждень.
Успіхів!
Темы: 9
Доброго дня!
Спробував «Биокомплекс» минулого року на сої. Спочатку було цікаво подивитися, що це за диво таке.
Внесення в бак з фунгіцидом пішло на користь: кущі виросли, як на дріжджах! Правда, не помітив значного приросту урожайності - десь 5%. Але рослини були здоровіші.
P.S. Можливо через те що не обробляв два рази.
Темы: 11
Здрастуйте, ФермерПолтава!
В цьому році я експериментую з «Биокомплексом» на сої. Вносив через обприскувач разом з протравленим гербіцидом.
Наразі спостерігається дуже гарне кущіння рослин і посилення вегетації. Подивимось, як це вплине на урожайність!
P.S. А у вас яка соя була засіяна?
Темы: 29
Присоединился: Sep 2018
ФермерПолтава, добрый день!
«Биокомплекс» мы используем на сое с прошлого года. Замечали схожий эффект – увеличение вегетации и устойчивость к засухе.
Единственное замечание: после внесения в баковой смеси нужно внимательно следить за состоянием растений, чтобы не было ожогов.
P.S. А вы обрабатывали фуражную или пищевую сою?
Темы: 20
Вибачте, що втручаюсь у вашу розмову. Хочу запитати: чи вплинув «Биокомплекс» на засміченість поля після збору сої?
Я чув різні відгуки.
Буду вдячний за інформацію.
Темы: 12
ФермерПолтава, дуже цікавий ваш досвід з «Биокомплексом»!
У мене трохи інша ситуація: я використовую його на ріпаку. Зауважила, що рослини швидше переходять у фазу стеблування.
P.S. Цікаво було б почути вашу думку про гербіциди «Пілот» і «Гранстар». Як вони впливають на сою?
Темы: 204
Присоединился: May 2014
Зрозуміло, ФермерПолтава. Дякую за вашу розповідь!
Чи не плануєте ви обробляти цією речовиною також кукурудзу в наступному сезоні?
P.S. Буду вдячний за будь-які поради.
Темы: 60
Присоединился: May 2014
Я також пробував «Биокомплекс». Проте у мене виникла проблема з розпилювачем - після обробки він сильно забився.
P.S. Можливо хтось знає, як цього можна було б уникнути?