Темы: 60
Присоединился: May 2014
Доброго дня всім! Зараз активно готуємося до посіву озимини, і дуже потрібні ваші поради щодо вибору оптимальних сортів озимої пшениці. Враховуючи кліматичні умови нашої місцевості (Полтавська область), які сорти зараз є найбільш перспективними? Які їхні переваги та недоліки в наших умовах, зокрема, як вони реагують на посуху чи пізні заморозки?
Звичайно, цікавить і врожайність. Можливо, хтось має досвід вирощування нових сортів і може поділитися враженнями? Важливим питанням також є стійкість до хвороб та шкідників. Які сорти мають найвищий рівень імунітету?
Заздалегідь вдячний за будь-яку інформацію!
Темы: 204
Олександр, добрий день! Я сам з Херсонської області. Щодо вибору сортів для Полтавщини, то вважаю, що варто придивитися до "Богдана" та "Світязя". У нас ці сорти показують непогані врожаї.
Також чула гарні відгуки про новинку "Ольвія", але власного досвіду ще не маю. Якщо цікавить посухостійкість, то тут хороші показники у сорту "Достаток".
Темы: 89
Присоединился: Oct 2013
Я вирощую вже кілька років сорт "Вега". Він добре переносить пізні весняні заморозки, що у нас на Полтавщині не рідкість. Урожайність також радує - в середньому 45-50 ц/га.
А от з хворобами можуть виникнути проблеми, особливо якщо вологе літо. Тому профілактичні обробки обов'язкові.
Темы: 88
Олександр, для вашого регіону рекомендую звернути увагу на французькі сорти озимої пшениці. Наприклад, сорт "Сенес" демонструє чудові показники врожайності та стійкості до хвороб.
Пам'ятайте про правильну підготовку ґрунту - це запорука гарного врожаю.
Я вже декілька років поспіль вирощую "Скарбницю". У мене він завжди показує стабільний врожай і дуже добре переносить екстремальні погодні умови. Але врахуйте, що цей сорт потребує якісного насіння та внесення достатньої кількості добрив.
Темы: 204
Я працюю в сільгосппідприємстві і ми вирощуємо сорт "Поліська". Він має чудову морозостійкість та посухостійкість. У минулому році у нас була дуже засушлива весна, але він добре переніс ці умови.
Також хотіла б додати: не забувайте про сівозміну - це найкращий спосіб захистити посіви від хвороб і шкідників.
Олександр, а які у вас заплановані добрива? Від цього залежить і вибір сорту.
Я особисто рекомендую звернути увагу на "Антарес". У нього хороша врожайність та він добре переносить різкі коливання температури.