Agronom.Club
Вибір сортів озимої пшениці для вирощування в Полтавській області - Printable Version

+- Agronom.Club (https://agronom.club)
+-- Forum: Клуб и общение (https://agronom.club/forumdisplay.php?fid=106)
+--- Forum: Вопрос-ответ (быстрые вопросы) (https://agronom.club/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Thread: Вибір сортів озимої пшениці для вирощування в Полтавській області (/showthread.php?tid=118504)

Вибір сортів озимої пшениці для вирощування в Полтавській області - AgrotechFieldexpert21 - 07-02-2015

Доброго дня всім! Зараз активно готуємося до посіву озимини, і дуже потрібні ваші поради щодо вибору оптимальних сортів озимої пшениці. Враховуючи кліматичні умови нашої місцевості (Полтавська область), які сорти зараз є найбільш перспективними? Які їхні переваги та недоліки в наших умовах, зокрема, як вони реагують на посуху чи пізні заморозки?

Звичайно, цікавить і врожайність. Можливо, хтось має досвід вирощування нових сортів і може поділитися враженнями? Важливим питанням також є стійкість до хвороб та шкідників. Які сорти мають найвищий рівень імунітету?

Заздалегідь вдячний за будь-яку інформацію!

Re: Вибір сортів озимої пшениці для вирощування в Полтавській області - AgroPivden76 - 07-03-2015

Олександр, добрий день! Я сам з Херсонської області. Щодо вибору сортів для Полтавщини, то вважаю, що варто придивитися до "Богдана" та "Світязя". У нас ці сорти показують непогані врожаї.

Також чула гарні відгуки про новинку "Ольвія", але власного досвіду ще не маю. Якщо цікавить посухостійкість, то тут хороші показники у сорту "Достаток".

Re: Вибір сортів озимої пшениці для вирощування в Полтавській області - AgroMax8278 - 07-06-2015

Я вирощую вже кілька років сорт "Вега". Він добре переносить пізні весняні заморозки, що у нас на Полтавщині не рідкість. Урожайність також радує - в середньому 45-50 ц/га.

А от з хворобами можуть виникнути проблеми, особливо якщо вологе літо. Тому профілактичні обробки обов'язкові.

Re: Вибір сортів озимої пшениці для вирощування в Полтавській області - AgroFermerPoltava - 07-07-2015

Олександр, для вашого регіону рекомендую звернути увагу на французькі сорти озимої пшениці. Наприклад, сорт "Сенес" демонструє чудові показники врожайності та стійкості до хвороб.

Пам'ятайте про правильну підготовку ґрунту - це запорука гарного врожаю.

Re: Вибір сортів озимої пшениці для вирощування в Полтавській області - AgroMax8278 - 07-08-2015

Я вже декілька років поспіль вирощую "Скарбницю". У мене він завжди показує стабільний врожай і дуже добре переносить екстремальні погодні умови. Але врахуйте, що цей сорт потребує якісного насіння та внесення достатньої кількості добрив.

Re: Вибір сортів озимої пшениці для вирощування в Полтавській області - AgroPivden76 - 07-11-2015

Я працюю в сільгосппідприємстві і ми вирощуємо сорт "Поліська". Він має чудову морозостійкість та посухостійкість. У минулому році у нас була дуже засушлива весна, але він добре переніс ці умови.

Також хотіла б додати: не забувайте про сівозміну - це найкращий спосіб захистити посіви від хвороб і шкідників.

Re: Вибір сортів озимої пшениці для вирощування в Полтавській області - AgroMax8278 - 07-13-2015

Олександр, а які у вас заплановані добрива? Від цього залежить і вибір сорту.

Я особисто рекомендую звернути увагу на "Антарес". У нього хороша врожайність та він добре переносить різкі коливання температури.