05-14-2022, 06:13 AM
Привіт усім! Хотів би почути думки досвідчених аграріїв щодо вибору між класичними плугами, дисковими боронами та сучасними культиваторами. В мене 20 гектарів чорнозему під кукурудзою і соняшником. Який агрегат буде найбільш ефективним для передпосівної обробки? Цікавить також досвід використання різних типів робочих органів: лапи, диски, долота.
Багато хто радить плуги через їх здатність якісно закладати рослинні рештки і структурувати ґрунт. Але вони досить важкі і можуть ущільнювати нижні шари ґрунту, що небажано для росту кореневої системи кукурудзи.
Культиватори ж більш легкі та маневрені, але якість обробітку може бути гіршою, особливо при великій кількості рослинних решток. Я чув про культиватори-агрегати для обробки залишків після збору врожаю.
Який ваш досвід і чим би ви порадили скористатися?
Дякую за будь-які поради!
Багато хто радить плуги через їх здатність якісно закладати рослинні рештки і структурувати ґрунт. Але вони досить важкі і можуть ущільнювати нижні шари ґрунту, що небажано для росту кореневої системи кукурудзи.
Культиватори ж більш легкі та маневрені, але якість обробітку може бути гіршою, особливо при великій кількості рослинних решток. Я чув про культиватори-агрегати для обробки залишків після збору врожаю.
Який ваш досвід і чим би ви порадили скористатися?
Дякую за будь-які поради!