06-28-2017, 12:13 PM
Доброго дня всім! Хотів би обговорити питання впровадження сучасних технологій у вирощуванні озимої пшениці, особливо в умовах степової зони. Цікавить досвід застосування no-till та strip-till систем землеробства - чи є позитивні результати? Також цікавлять ваші думки щодо використання біологічних препаратів для захисту рослин від хвороб і шкідників. Я сам пробував обприскувати посів по мерзлоталому ґрунту навесні, але не можу сказати що ефект був вражаючим.
Я також замислююсь про використання супутників для точного землеробства, зокрема для визначення оптимальних норм внесення добрив та вологи. Чи хтось має досвід у цьому напрямі? Можливо є якісь бюджетні рішення, які не вимагають великих фінансових вкладень на початковому етапі?
І ще одне важливе питання - як боротися з посухостійкістю пшениці? Чи ефективні сучасні сорти та гібриди для південних регіонів?
Я також замислююсь про використання супутників для точного землеробства, зокрема для визначення оптимальних норм внесення добрив та вологи. Чи хтось має досвід у цьому напрямі? Можливо є якісь бюджетні рішення, які не вимагають великих фінансових вкладень на початковому етапі?
І ще одне важливе питання - як боротися з посухостійкістю пшениці? Чи ефективні сучасні сорти та гібриди для південних регіонів?