Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Опыт применения удобрения «Биокомплекс» на сое в Полтавской области
Недавно приобрел удобрение «Биокомплекс» для подкормки своей сои. В этом году у меня 15 гектаров посевов, и я хотел бы поделиться своим опытом применения этого препарата.

Я вносил препарат по листу сразу после всходов, затем повторно – через две недели. Растения отреагировали хорошо: появились новые побеги, листья стали более насыщенного зеленого цвета. Особенно порадовало то, что соя стала устойчивой к засухе и не погибла во время летних дождей.

Также заметил, что урожайность возросла на 10-12% по сравнению с прошлым годом, когда я использовал традиционные минеральные удобрения. Я считаю, это очень хороший результат! Соицы хорошо наливаются и выглядят крепкими. Хотелось бы услышать мнения других фермеров о применении «Биокомплекса». Можливо хтось має інші рекомендації щодо дозування або сроків внесення?

Буду вдячний за советы, коллеги!

P.S. Жаль что цена не сильно радует.
Ответить
Привіт! Фермер Полтавської області.

Я теж використовував «Биокомплекс» на сої. Витрата 1 л/га в баковій суміші з гербіцидом, як і рекомендують. Відгук позитивний: рослини стали вищими, стебла міцнішими. Урожайність збільшилася відсотків на сім.

Моя порада - обробляйте краще 2 рази з перервою в тиждень.

Успіхів!
Ответить
Доброго дня!

Спробував «Биокомплекс» минулого року на сої. Спочатку було цікаво подивитися, що це за диво таке.

Внесення в бак з фунгіцидом пішло на користь: кущі виросли, як на дріжджах! Правда, не помітив значного приросту урожайності - десь 5%. Але рослини були здоровіші.

P.S. Можливо через те що не обробляв два рази.
Ответить
Здрастуйте, ФермерПолтава!

В цьому році я експериментую з «Биокомплексом» на сої. Вносив через обприскувач разом з протравленим гербіцидом.

Наразі спостерігається дуже гарне кущіння рослин і посилення вегетації. Подивимось, як це вплине на урожайність!

P.S. А у вас яка соя була засіяна?
Ответить
ФермерПолтава, добрый день!

«Биокомплекс» мы используем на сое с прошлого года. Замечали схожий эффект – увеличение вегетации и устойчивость к засухе.

Единственное замечание: после внесения в баковой смеси нужно внимательно следить за состоянием растений, чтобы не было ожогов.

P.S. А вы обрабатывали фуражную или пищевую сою?
Ответить
Вибачте, що втручаюсь у вашу розмову. Хочу запитати: чи вплинув «Биокомплекс» на засміченість поля після збору сої?

Я чув різні відгуки.

Буду вдячний за інформацію.
Ответить
ФермерПолтава, дуже цікавий ваш досвід з «Биокомплексом»!

У мене трохи інша ситуація: я використовую його на ріпаку. Зауважила, що рослини швидше переходять у фазу стеблування.

P.S. Цікаво було б почути вашу думку про гербіциди «Пілот» і «Гранстар». Як вони впливають на сою?
Ответить
Зрозуміло, ФермерПолтава. Дякую за вашу розповідь!

Чи не плануєте ви обробляти цією речовиною також кукурудзу в наступному сезоні?

P.S. Буду вдячний за будь-які поради.
Ответить
Я також пробував «Биокомплекс». Проте у мене виникла проблема з розпилювачем - після обробки він сильно забився.

P.S. Можливо хтось знає, як цього можна було б уникнути?
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)