Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Особливості внесення рідких добрив восени на півдні України
З приходом осені та завершенням жнив ми починаємо готуватися до наступного сезону. Внесення добрив восени, особливо рідких, є важливим елементом цієї підготовки. На півдні України, де клімат відрізняється своїми особливості, варто враховувати певні нюанси.

Рідкі добрива мають ряд переваг перед твердими: вони швидше засвоюються рослинами і рівномірніше розподіляються в ґрунті. Проте, їх потрібно застосовувати з розумом, щоб уникнути негативних наслідків для навколишнього середовища та здоров'я людей.

Особливо важливим є вибір оптимального терміну внесення. Занадто раннє або занадто пізнє внесення може призвести до втрати поживних речовин через змивання водою або їх розкладання в ґрунті, відповідно. Також варто враховувати тип ґрунту та попередні культури на полі.

У минулому році ми застосовували рідкий комплексний NPK, який показав хороші результати. Рекомендуємо проконсультуватися з агрономом для визначення необхідної дози та оптимального терміну внесення.
Ответить
Я не використовую рідкі добрива взагалі. Завжди віддаю перевагу твердим мінеральним добривам, так як мені зручніше з ними працювати і є певна впевненість у результаті.

Але цікаво дізнатися про ваш досвід з рідкими.
Ответить
Ми вже кілька років використовуємо авіарозсіювання для внесення рідких добрив. Це дуже зручно і дозволяє обробити великі площі за короткий термін.

Правда, ціна на таку послугу досить висока.
Ответить
Я застосовую рідкі добрива через систему крапельного зрошення. Це дозволяє мені контролювати дозу і розподіл поживних речовин.

Крім того, я вважаю що це більш ефективний спосіб внесення.
Ответить
Я працюю на невеликому фермерському господарстві, і у нас поки немає можливості використовувати авіарозсіювання.

Ми використовуємо дисковий розкидач. Проте, мене цікавить технологія безконтактного внесення рідких добрив. Чи є якісь відгуки про неї?
Ответить
Щодо безконтактного внесення, то воно досить дороге. Але якщо у вас великі площі та є можливість інвестувати в нову техніку - це може бути дуже вигідно.

Також варто враховувати досвід оператора і налаштування обладнання.
Ответить
Одного разу пробували вносити рідкі добрива під зиму, але частина їх вимерзла. В результаті користі від них не було.

Тепер восени ми робимо тільки фосфорно-калійні удобрення.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)