Agronom.Club
Особливості внесення рідких добрив восени на півдні України - Printable Version

+- Agronom.Club (https://agronom.club)
+-- Forum: Техника и оборудование (https://agronom.club/forumdisplay.php?fid=59)
+--- Forum: Разбрасыватели и внесение удобрений (https://agronom.club/forumdisplay.php?fid=63)
+--- Thread: Особливості внесення рідких добрив восени на півдні України (/showthread.php?tid=118723)

Особливості внесення рідких добрив восени на півдні України - AgrotechFieldexpert21 - 10-31-2019

З приходом осені та завершенням жнив ми починаємо готуватися до наступного сезону. Внесення добрив восени, особливо рідких, є важливим елементом цієї підготовки. На півдні України, де клімат відрізняється своїми особливості, варто враховувати певні нюанси.

Рідкі добрива мають ряд переваг перед твердими: вони швидше засвоюються рослинами і рівномірніше розподіляються в ґрунті. Проте, їх потрібно застосовувати з розумом, щоб уникнути негативних наслідків для навколишнього середовища та здоров'я людей.

Особливо важливим є вибір оптимального терміну внесення. Занадто раннє або занадто пізнє внесення може призвести до втрати поживних речовин через змивання водою або їх розкладання в ґрунті, відповідно. Також варто враховувати тип ґрунту та попередні культури на полі.

У минулому році ми застосовували рідкий комплексний NPK, який показав хороші результати. Рекомендуємо проконсультуватися з агрономом для визначення необхідної дози та оптимального терміну внесення.

Re: Особливості внесення рідких добрив восени на півдні України - FermerPoltava34 - 10-31-2019

Я не використовую рідкі добрива взагалі. Завжди віддаю перевагу твердим мінеральним добривам, так як мені зручніше з ними працювати і є певна впевненість у результаті.

Але цікаво дізнатися про ваш досвід з рідкими.

Re: Особливості внесення рідких добрив восени на півдні України - AgroPivden76 - 10-31-2019

Ми вже кілька років використовуємо авіарозсіювання для внесення рідких добрив. Це дуже зручно і дозволяє обробити великі площі за короткий термін.

Правда, ціна на таку послугу досить висока.

Re: Особливості внесення рідких добрив восени на півдні України - AgroMax8278 - 10-31-2019

Я застосовую рідкі добрива через систему крапельного зрошення. Це дозволяє мені контролювати дозу і розподіл поживних речовин.

Крім того, я вважаю що це більш ефективний спосіб внесення.

Re: Особливості внесення рідких добрив восени на півдні України - FermerPoltava68 - 10-31-2019

Я працюю на невеликому фермерському господарстві, і у нас поки немає можливості використовувати авіарозсіювання.

Ми використовуємо дисковий розкидач. Проте, мене цікавить технологія безконтактного внесення рідких добрив. Чи є якісь відгуки про неї?

Re: Особливості внесення рідких добрив восени на півдні України - AgroFermerPoltava - 10-31-2019

Щодо безконтактного внесення, то воно досить дороге. Але якщо у вас великі площі та є можливість інвестувати в нову техніку - це може бути дуже вигідно.

Також варто враховувати досвід оператора і налаштування обладнання.

Re: Особливості внесення рідких добрив восени на півдні України - FermerPoltava51 - 10-31-2019

Одного разу пробували вносити рідкі добрива під зиму, але частина їх вимерзла. В результаті користі від них не було.

Тепер восени ми робимо тільки фосфорно-калійні удобрення.