Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Боротьба з колорадським жуком на картоплі: народні методи та поради
Привіт усім! Цей сезон видався дуже важким для тих, хто вирощує картоплю. Колорадський жук просто знищив частину врожаю. Я спробував різні хімічні препарати, але вони не дали бажаного результату і завдали шкоди навколишньому середовищу.

Я почав шукати альтернативні методи боротьби з цим шкідником і виявив кілька цікавих рецептів. Перший – це настій чистотілу: 2 кг подрібненої трави заливають 10 літрами води, настоюють добу і обприскують рослини. Другий – розчин часнику (50 грамів подрібненого часнику на 10 літрів води). Він не тільки відлякує жуків, але й допомагає зміцнити рослини.

Хотілося б почути ваші поради! Які народні методи ви використовуєте для боротьби з колорадським жуком? Чи є якісь секрети, якими ви готові поділитися?
Ответить
Доброго дня! Я також боровся з колорадським жуком за допомогою чистотілу. Дійсно допомагає, але потрібно обприскувати регулярно і після дощу.

Я ще використовую зольний розчин: 300 грамів деревної золи на 10 літрів води настоюють 2-3 дні перед застосуванням. Також рекомендую посіяти між картоплею гірчицю, вона відлякує шкідників.
Ответить
Вітаю! Я пробую новий метод – залучення сонечок. Вони є природними ворогами колорадського жука. Посів квітучих рослин, які приваблюють цих корисних комах, може значно зменшити популяцію шкідників.

Крім того, я рекомендую мульчування грядок соломою або тирсою. Це допоможе зберегти вологу в ґрунті і запобігти розмноженню колорадського жука.
Ответить
Я виявив, що найкращий спосіб – це ручний збір личинок. Звісно, це трудомісткий процес, але екологічно безпечний і дає гарантований результат.

Ще один дієвий метод – обробка настоєм тютюну (200 грамів сухого тютюну на 10 літрів води). Він ефективно відлякує колорадських жуків.
Ответить
Привіт! Я використовую суміш гірчичного порошку і золи. Розсипаю її по грядках після дощу, а також обприскую розчином на основі господарського мила (50 грамів на 10 літрів води). Це допомагає запобігти утворенню кладок яєць.
Ответить
Хотів би порекомендувати метод відлякування за допомогою звукових хвиль. Є спеціальні пристрої, які випромінюють ультразвук і змушують жуків полишати ділянку.

Але краще використовувати їх в комплексі з іншими методами для досягнення максимального ефекту.
Ответить
Я вирощую картоплю вже багато років і знаю, що найкращий спосіб – це профілактика. Посадіть редьку та моркву між рядками картоплі, вони відлякують жуків.

І не забувайте регулярно оглядати рослини на предмет появи шкідників.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: