![]() |
|
Боротьба з колорадським жуком на картоплі: народні методи та поради - Printable Version +- Agronom.Club (https://agronom.club) +-- Forum: Защита растений (https://agronom.club/forumdisplay.php?fid=34) +--- Forum: Вредители (https://agronom.club/forumdisplay.php?fid=36) +--- Thread: Боротьба з колорадським жуком на картоплі: народні методи та поради (/showthread.php?tid=118715) |
Боротьба з колорадським жуком на картоплі: народні методи та поради - AgroMax8278 - 12-31-2018 Привіт усім! Цей сезон видався дуже важким для тих, хто вирощує картоплю. Колорадський жук просто знищив частину врожаю. Я спробував різні хімічні препарати, але вони не дали бажаного результату і завдали шкоди навколишньому середовищу. Я почав шукати альтернативні методи боротьби з цим шкідником і виявив кілька цікавих рецептів. Перший – це настій чистотілу: 2 кг подрібненої трави заливають 10 літрами води, настоюють добу і обприскують рослини. Другий – розчин часнику (50 грамів подрібненого часнику на 10 літрів води). Він не тільки відлякує жуків, але й допомагає зміцнити рослини. Хотілося б почути ваші поради! Які народні методи ви використовуєте для боротьби з колорадським жуком? Чи є якісь секрети, якими ви готові поділитися? Re: Боротьба з колорадським жуком на картоплі: народні методи та поради - FermerPoltava51 - 12-31-2018 Доброго дня! Я також боровся з колорадським жуком за допомогою чистотілу. Дійсно допомагає, але потрібно обприскувати регулярно і після дощу. Я ще використовую зольний розчин: 300 грамів деревної золи на 10 літрів води настоюють 2-3 дні перед застосуванням. Також рекомендую посіяти між картоплею гірчицю, вона відлякує шкідників. Re: Боротьба з колорадським жуком на картоплі: народні методи та поради - AgroAgroPivden - 01-01-2019 Вітаю! Я пробую новий метод – залучення сонечок. Вони є природними ворогами колорадського жука. Посів квітучих рослин, які приваблюють цих корисних комах, може значно зменшити популяцію шкідників. Крім того, я рекомендую мульчування грядок соломою або тирсою. Це допоможе зберегти вологу в ґрунті і запобігти розмноженню колорадського жука. Re: Боротьба з колорадським жуком на картоплі: народні методи та поради - AgroPivden76 - 01-01-2019 Я виявив, що найкращий спосіб – це ручний збір личинок. Звісно, це трудомісткий процес, але екологічно безпечний і дає гарантований результат. Ще один дієвий метод – обробка настоєм тютюну (200 грамів сухого тютюну на 10 літрів води). Він ефективно відлякує колорадських жуків. Re: Боротьба з колорадським жуком на картоплі: народні методи та поради - AgroFermerPoltava - 01-02-2019 Привіт! Я використовую суміш гірчичного порошку і золи. Розсипаю її по грядках після дощу, а також обприскую розчином на основі господарського мила (50 грамів на 10 літрів води). Це допомагає запобігти утворенню кладок яєць. Re: Боротьба з колорадським жуком на картоплі: народні методи та поради - AgroPivden76 - 01-06-2019 Хотів би порекомендувати метод відлякування за допомогою звукових хвиль. Є спеціальні пристрої, які випромінюють ультразвук і змушують жуків полишати ділянку. Але краще використовувати їх в комплексі з іншими методами для досягнення максимального ефекту. Re: Боротьба з колорадським жуком на картоплі: народні методи та поради - FermerPoltava51 - 01-07-2019 Я вирощую картоплю вже багато років і знаю, що найкращий спосіб – це профілактика. Посадіть редьку та моркву між рядками картоплі, вони відлякують жуків. І не забувайте регулярно оглядати рослини на предмет появи шкідників. |