Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Сорта картофеля с цветной мякотью: стоит ли пробовать?
Привет всем! Планирую на следующий сезон подобрать что-то необычное для своего участка. Смотрю на Хортиця — заинтересовала красная мякоть и заявленная урожайность. Кто-то пробовал выращивать подобные сорта с антоцианами? Как они по вкусу и насколько сильно капризничают в плане ухода по сравнению с обычными белыми или желтыми сортами?
Ответить
Вирощував подібні екземпляри з червоною серединою. Скажу так: вигляд у пюре просто космічний, гості в захваті. Але за смаком вони дещо специфічні, більш щільні, ніж звичні нам сорти.
Ответить
А як щодо посухи? У нас останні роки літо дуже спекотне. Такі сорти з кольоровою м'якоттю сильно горять під сонцем чи витримують?
Ответить
Коллеги, цей тип картоплі досить непогано тримає перепади температур. Принаймні по характеристиках вказано хорошу стійкість, що для мене критично важливо.
Ответить
Головне — не перетримати в землі. Я пробував вирощувати схожі гібриди, вони схильні до накопичення крохмалю, якщо осінь затяжна і тепла.
Ответить
Сергей Написал:Вирощував подібні екземпляри з червоною серединою. Скажу так: вигляд у пюре просто космічний
Згодна, для салатів взагалі ідеально. Я робила вінегрет, виглядає дуже незвично, навіть діти їдять охочіше.
Ответить
Цікавить, чи не розварюються вони занадто сильно? Бо деякі сорти з таким вмістом крохмалю перетворюються на кашу буквально за 10 хвилин кипіння.
Ответить
Victor_Z, зазвичай такі бульби мають щільнішу текстуру, тому тримають форму краще за розсипчасті білі сорти. Принаймні, досвід з аналогами підказує саме це.
Ответить
На нематоду перевіряли? Це чи не найбільша біда у нас в регіоні. Якщо сорт стійкий, то вже половина успіху.
Ответить
Якщо там дійсно стійкість до нематоди, як заявлено, то це великий плюс. Я минулого року втратила половину врожаю через шкідників, тепер шукаю лише перевірені варіанти.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)