Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Хто має радити щодо добрив для пшениці?
Всім привіт! Я власник господарства в Київській області. Працюємо на МТЗ та комбайнах від CLAAS. Посів озиму пшеницу, площа близько 150 гектарів. Сезон вже почався, хочемо збалансувати живлення. Підкажіть, краще брати комплексні добрива чи покомпонентно? В кого є досвід в цьому напрямку?
Ответить
Комплексні добрива швидше, але покомпонентно дешевше і гнучкіше під розрахунок НЗП. Для 150 га на МТЗ раджу зробити аналіз ваги насіння та вмісту азоту перед застосуванням.
Ответить
Привіт!! Досвід маємо, але для точного балансу потрібні дані про тип ґрунту та посівну площу саме під добриво.
Ответить
Ураїзуй, сергій!! На МТЗ важко розподіляти азот точніше без ваги. Треба аналіз ґрунту на N+P+K, інакше ризикуємо згоріти культуру!!! Зверніться до агронома по районі, щоб не гадати на каву.
Ответить
romaniuk Написал:Комплексні добрива швидше, але покомпонентно дешевше і гнучкіше під розрахунок НЗП. Для 150 га на МТЗ раджу зробити аналіз ваги насіння та вмісту азоту перед застосуванням.

На вашому місці я б почав з аналізу грунту на N+P+K, щоб уникнути перетребування. До речі, чи маєте ви доступ до ваги для розподілу?
Ответить
Ну, як завжди: аналіз грунту зробили, а що з азотом? Чи плануєте дозувати його вручну без ваги на вашому МТЗ чи вже маєте?
Ответить
На вашем месте я бы сначала проверил доступность весов для дозировки азота, иначе на МТЗ сложно избежать перетребування. Подскажите, планируете вносить гранули или жидкость? Спасибо.
Ответить
Всім спасибі! Перевірив доступність дозування на нашому МТЗ. Оказалось, що без окремих ваг азот розподілити рівномірно складно, особливо вогнепальні дози. Зараз планую замовити простий веси для точності, бо бояться перетребування поживних елементів на 150 га. Дякую за поради щодо аналізу грунту, це допоможе уникнути помилок у живленні озимої пшениці.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)