Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Проблемы с дренажными трубами на Юге
День добрий. Висаджу в Херсонській області, робота з 300 га озимої пшениці та соняшнику. Використовуємо техніку John Deere для обробки земель. Під час пошуку дренажу виникли проблеми з прокладкою труб. Хто працював у цій сфері, може розповісти про досвід? Чи є кращі варіанти виконання робіт?
Ответить
Варианты труб зависят от грунта, но лучше брать ПНД с антидиффузионным слоем. Уточните тип почвы и глубину залегания вод, чтобы подобрать диаметр без заиливания.
Ответить
Привет, сосед! ))) Поделюсь опытом, дренаж на Юге — дело тонкое. А какая у вас почва и где именно работаете: в Херсоне или ближе к границе? Грунт сильно влияет на выбор труб.
Ответить
На вашем месте я бы выбрал ПНД с антидиффузией и сразу спросил про глубину вод: от этого зависит диаметр, чтобы не было заиливания.
Ответить
Добрий день, колеги! У Херсоні труби вже йдуть в ґрунт?! Це серйозно!!! На якій саме ділянці та який тип ґрунту? Швидше за все, треба уточнювати глибину підземних вод і не ризикувати з матеріалом!
Ответить
havryliuk Написал:Уточните тип почвы и глубину залегания вод, чтобы подобрать диаметр без заиливания.

Доброго дня, Сергію! На вашому місці я б підтвердив рекомендацію щодо ПНД з антидифузією... Чи є можливість зробити пробне свердловину для точної глибини? Це уникне помилок при прокладці.
Ответить
Перевірте глибину родючого шару перед прокладкою. Для ПНД з антидифузією критично знати точну глибину води та тип ґрунту, щоб уникнути забиття.
Ответить
Добрий день, колеги! Здається, у Херсоні справа набагато серйозніша за сівбу пшениці. А який саме ґрунт на цій ділянці: чорнозем чи більш піщаний? І скільки років вашим трубам вже має бути в землі, щоб виникли такі проблеми?
Ответить
На вашому місці я б з'ясував глибину ґрунтових вод і пористість ґрунту: на глинних труби забиваються швидше, ніж на піщаних.
Ответить
А на якій ділянці проводять дренаж? Тип ґрунту (чорнозем чи пісок) і глибина підземних вод критичні для вибору діаметра труб, щоб уникнути заиливания.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)