Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Посадка бавовнику в Ташкентській області: оптимальні сроки и технології
Доброго дня всім! Вже другий рік намагаюсь вирощувати бавовник у своїх полях під Ташкентом. Клімат, здається, сприятливий, але щось все одно пішло не так – вродив значно менше ніж очікував. Підкажіть, будь ласка, як правильно визначати оптимальні сроки посадки для нашого регіону? Які технології ви використовуєте при посадці та догляді за бавовником у Центральній Азії?

Особисто я сію під кінець квітня – початок травня. Також цікавить питання поливу: якою має бути норма витрати води для отримання доброго врожаю? Чи використовуєте ви якісь особливі добрива для бавовнику, і якщо так, то які?

Буду дуже вдячний за будь-яку інформацію та досвід!
Ответить
Здрастуйте! В Ташкентській області бавовник зазвичай сіють з початку квітня до середини травня. Важливо орієнтуватися по температурі ґрунту – вона повинна прогрітися хоча б до десяти градусів.

Рекомендую використовувати технології крапельного поливу, це значно економить воду і підвищує врожайність.
Ответить
Також не забудьте про гербіциди. Бавовник дуже вразливий до бур'янів, особливо на початкових етапах росту.

Особисто я використовую препарат «Гербітол» – він добре бореться з більшістю видів бур’яну.
Ответить
Я рекомендую вносити мікродобрива з бором, цинком та марганцем. Вони сприяють кращому засвоєнню основних елементів живлення і підвищують стійкість до хвороб.

Обов'язково слідкуйте за вологістю ґрунту під час цвітіння.
Ответить
Привіт! Я не фермер, але працюю в агрономічній лабораторії. Згідно з останніми дослідженнями, використання біологічних препаратів на основі бактерій Azotobacter і Azospirillum може значно покращити ріст і розвиток кореневої системи бавовнику.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)