Темы: 204
Присоединился: May 2014
Доброго дня всім! Цікавить думка досвідчених аграріїв щодо оптимальних строків посіву соняшнику в цьому сезоні. За прогнозами синоптиків очікується досить тепла весна, але чи не варто все ж почекати трохи з посівом?
Минулого року я сіяв на початку квітня і отримав непоганий урожай. Але цього року бачу що деякі фермери вже почали сіяти в кінці березня. Хотілося б дізнатися, хто як планує? Які технології використовуєте при посіві соняшнику?
Я особисто планую використовувати гібрид Pioneer P64LE250 і розглядаю варіант сівби після озимого ріпаку. Підживити чи ні перед посівом - теж питання?
Темы: 88
Присоединился: Oct 2013
Вітаю! Ми на Херсонщині вже сіємо соняшник. Зазвичай в наших краях починають у другій половині березня. Але цього року я думаю, що можна і трохи пізніше, оскільки земля ще досить волога.
А ось щодо підживки перед посівом - тут є різні думки. Я вважаю, що достатньо буде внести стартову дозу мінеральних добрив разом із насінням.
Темы: 89
Враховуйте глибину залягання родючого шару. Якщо він невеликий, то краще почекати, щоб грунт прогрівся добре.
Щодо гібридів соняшнику - Pioneer P64LE250 це хороший вибір, але варто звернути увагу на стійкість до вовчка в вашому регіоні. Можливо, знадобиться обробка.
Темы: 45
Присоединился: Mar 2010
Соняшник сіємо після зябу. Підживити обов'язково потрібно, особливо якщо у вас піщані грунти.
Я використовую рідку комплексну добриво разом із гербіцидом.
Темы: 89
Доброго дня. Ми сіємо на Полтавщині завжди в середині квітня, і ніколи не мали проблем.
Але цього року я думаю будемо трохи раніше. Який гербіцид ви використовуєте? Бо воно у нас сильно засмічене.
Темы: 204
Присоединился: May 2014
Я погоджуюсь, що потрібно враховувати регіон та попередник.
Враховуючи прогнозовану погоду в Україні, я думаю рання сівба буде непоганою ідеєю. Але все ж не варто поспішати.