Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Обговорення гербіцидного захисту соняшнику в південних регіонах
Здрастуйте, друзі-агрономи. Хотів би обговорити досвід застосування гербіцидів для захисту посівів соняшнику від бур'янів у Херсонській та Миколаївській областях.

В останні роки спостерігається значне поширення амброзії полинолистої, яка важко піддається контролю звичайними методами. Чи можете поділитися досвідом використання сучасних препаратів на основі ефіру 2,4-Д або гліфосату? Які результати ви отримали?

Також цікавить ваш досвід внесення гербіцидів в бакових сумішах з мікродобривами. Чи впливає це позитивно на розвиток соняшнику та ефективність контролю бур'янів? Яка оптимальна концентрація мікроелементів для досягнення найкращих результатів?

Буду вдячний за ваші поради!
Ответить
Ефір 2,4-Д в баковій суміші з органофосфатом працює добре на моїх полях. Проте слідкуйте за фазою розвитку соняшнику, щоб не отримати фітотоксичність.

А що стосується мікродобрив – я дотримуюся рекомендацій виробника і вношу їх згідно розрахунків на основі аналізу ґрунту.
Ответить
В минулому році пробував гліфосат, але результат був незадовільним. Амброзія полинолиста виявилася надто стійкою. Цього року вирішив повернутися до класичних гербіцидів на основі 2,4-Д та дикамби.

Мікродобрива вношу завжди – це обов'язковий елемент технології.
Ответить
Я використовую бакову суміш гліфосату з ТРІФОЛ СУПЕР, ефект дуже хороший. Амброзія гине повністю через кілька днів.

А ось додавати мікроелементи в гербіцидну суміш я не раджу – краще обробити поля окремо.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)