Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Обмін досвідом: вирощування кукурудзи в Запорізькій області
Всім привіт! Хотів би поділитися своїм досвідом у вирощуванні кукурудзи на півдні України. Вже багато років займаємося цим і маємо певні успіхи, але завжди відкриті до нових знань та порад.

Останнім часом спостерігаю за змінами клімату: посуха стає все більш частим явищем. Тому почали впроваджувати технології поливу, хоча це і збільшує витрати на виробництво. Також цікавить думка інших агрономів щодо вибору гібридів кукурудзи, стійких до засухи та хвороб.

Буду радий обмінятися досвідом з колегами, поділитися своїми спостереженнями і дізнатися про нові технології. Давайте підтримувати один одного у ці нелегкі часи!

Прошу висловити свою думку в коментарях.
Ответить
Привіт! Дякую за цікаву тему. Ми на Полтавщині вже декілька років практикуємо вирощування кукурудзи під крапельний полив, і це дійсно дає хороші результати в умовах посухи. Пробували різні гібриди, зупинилися поки що на Pioneer P1352. Він відмінно показує себе за наших умов.

А які гібриди кукурудзи вирощуєте?
Ответить
До вашого повідомлення додам, що вкрай важливо звернути увагу на стан ґрунту. В умовах півдня України він швидко втрачає вологу, тому потрібні заходи для його поліпшення: внесення органічних добрив та мульчування міжрядь.

Також цікаво почути про ваш досвід боротьби зі шкідниками кукурудзи. Нам час від часу докучають стеблові совки.
Ответить
Я вирощую на Херсонщині і знаю, як важливо вчасно проводити обробки проти шкідників. Залежно від ситуації використовуємо інсектициди контактної та системної дії. Регулярно оглядаємо поля, щоб не пропустити перші ознаки пошкодження кукурудзи.
Ответить
Я вирощую на Миколаївщині і знаю, як важливо вчасно проводити обробки проти шкідників. Залежно від ситуації використовуємо інсектициди контактної та системної дії. Регулярно оглядаємо поля, щоб не пропустити перші ознаки пошкодження кукурудзи.

Підкажіть, які гербіциди застосовуєте для боротьби з бур'янами в міжряддях? Я пробував різні варіанти.
Ответить
Рада вітати вас у нашому спілкуванні. Дуже цікава тема, адже ми з чоловіком також вирощуємо кукурудзу. З посухою боремося поливом і підбором стійких гібридів.

Прошу поділитися вашим досвідом щодо внесення мінеральних добрив.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)