Темы: 44
Присоединился: Aug 2013
Шановні колеги-аграрії! Пропоную обговорити можливості та перспективи культивування амаранту в умовах південних регіонів України. Амарант – це унікальна рослина, яка має високу посухостійкість, невибагливість до ґрунтів і здатність накопичувати велику кількість корисних речовин.
Я особисто вважаю, що амарант може стати цінною альтернативою традиційним зерновим культурам в нашому регіоні. Він є перспективним для вирощування як для отримання зеленої маси (для годівлі худоби), так і для виробництва олії та борошна.
Проте, існують певні питання щодо технології обробки ґрунту, внесення добрив та захисту рослин від шкідників. Хотілося б почути думку фахівців з різних областей України та обмінятися досвідом.
Темы: 35
Присоединился: Mar 2010
Згоден з Вами, амарант має великий потенціал. У Полтавській області ми вирощуємо його вже кілька років і отримуємо непогані врожаї. Головне - дотримуватися рекомендацій щодо сівозміни та внесення фосфорно-калійних добрив.
Темы: 204
Присоединился: May 2014
Цікаво! Я працюю в інституті землеробства і маємо позитивні результати вирощування амаранту на малородючих землях. Важливо враховувати, що він потребує певного часу для проростання - близько 10-14 днів.
І ще одне питання: Чи застосовуєте Ви гербіциди при його вирощуванні?
Темы: 89
Присоединился: Oct 2013
У нашому господарстві ми вже третій рік поспіль експериментуємо з амарантом. Посадка, як і Ви казали, має деякі труднощі із проростанням, особливо після холодної весни.
Щодо гербіцидів – краще їх не використовувати на посівах амаранту, оскільки багато препаратів можуть негативно вплинути на його розвиток. Ми застосовуємо механічні методи боротьби з бур'янами.
Темы: 44
Присоединился: Aug 2013
А чи пробували ви обробляти насіння амаранту перед посівом? Ми в минулому році провели таку обробку стимулятором росту і отримали дружні сходи через 7 днів.
Також цікаво, як у Вас збирають амарант. Чи використовуєте спеціальну техніку?
Темы: 45
Доброго дня! Я працюю в Запорізькій області і у нас амарант вже набуває популярності. Ми намагаємося вирощувати його без застосування гербіцидів, використовуючи технології органічного землеробства.
Нам потрібна консультація щодо сортів, які найкраще підходять для посушливих районів. Хотілося б почути Ваш досвід.
Темы: 35
Досвід амаранту в Криму!
В нашому господарстві ми вже давно займаємося вирощуванням амаранту. Збирати його вручну - це дуже важка робота, тому потрібна спеціалізована техніка.
Щодо сортів, то нам добре підходить «Кримський 1», який відрізняється високою врожайністю і стійкістю до хвороб. Він також чудово адаптований до умов нашого регіону.
Темы: 45
Я вирощую амарант для виробництва олії. Насіння проходять через спеціальний прес, а отриману олію використовують у харчовій промисловості.
А Ви пробували використовувати амарантову макуху в якості корму для худоби?
Темы: 204
Присоединился: May 2014
Привіт усім! Я фахівець із захисту рослин.
Амарант дійсно стійкий до багатьох хвороб, але і він може бути вразливим. Особливо небезпечні шкідники - попелиці та трипси. Тому рекомендую проводити регулярні огляди посівів і застосовувати біологічні методи захисту.