Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Посіви озимини під загрозою: як врятувати?
Доброго дня всім! На жаль, цього року маємо доволі складну ситуацію з посівами озимої пшениці на півдні. Через надмірне зволоження та низькі температури рослини почали активно хворіти фузаріозом і борошнистою росою. Хтось вже встиг обробити поля, але я сумніваюся, що цього буде достатньо.

Я особисто планую провести позакореневе підживлення препаратом на основі цинку та міді після перших позитивних температур. Також хочу обприскати поля фунгіцидом широкого спектру дії. Але боюся, чи не буде це занадто пізно.

Хотів би почути ваші поради та рекомендації щодо боротьби з цими хворобами. Які препарати використовуєте? Чи проводите обробіток ґрунту навесні для запобігання розвитку хвороб у кореневій зоні?
Ответить
Добрий вечір! Я теж зіштовхнувся з цією проблемою. На моїй ділянці посіви озимої пшениці вражені борошнистою росою, але я вирішив не використовувати хімічні препарати. Замість цього провів обробіток розчином кальцинованої соди та мила. Поки що ефект позитивний, хвороба трохи відступила.

Рекомендую вам також звернутися до спеціалістів-агрономів у вашому регіоні, вони зможуть надати більш точні рекомендації щодо обробітку.
Ответить
Привіт! Я працюю консультантом по захисту рослин. В першу чергу потрібно визначити стадію розвитку хвороби та ступінь ураження посіву. Залежно від цього, необхідно підбирати оптимальну дозу фунгіциду.

Не рекомендую проводити позакореневе підживлення цинком і міддю одразу після обробітку фунгіцидом, оскільки це може знизити ефективність препарату. Зачекайте хоча б 1-2 дні.
Ответить
На жаль, фунгіциди не завжди дають стовідсотковий результат. Я на своїй ділянці вирішив застосувати біологічний препарат на основі грибів-антагоністів. Він має менш виражений ефект, але є більш безпечним для навколишнього середовища та здоров’я людей.

Ще одна порада: вносьте азотні добрива обережно, оскільки надлишок їх може сприяти розвитку грибкових захворювань.
Ответить
АгроПівдень, а ви пробували обробляти посів ячменю? Я чув, що він більш стійкий до фузаріозу та борошнистої роси.

Також варто звернути увагу на стан ґрунту. Можливо, його потрібно провапнувати для нормалізації кислотності.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)