Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ризики та страхування посівів кукурудзи в Полтавській області
Шановні колеги, нещодавно зіткнувся з проблемою заморозків на посівах ранньої кукурудзи. Враховуючи нестабільну погоду цього року і можливі майбутні ризики (посуха, град), хочу обговорити досвід та можливості страхування посівів у нашій області.

Які страхові компанії ви можете порекомендувати для кукурудзи? Чи є якісь особливості при оформленні полісів на цю культуру в Полтавській області, враховуючи специфічні ризики регіону?

Також цікавить співвідношення ціни страховки та розміру виплат у разі настання страхового випадку. Які відгуки про різні програми агрострахування кукурудзи? Чи варто розглядати індексацію виплат за врожайністю?
Ответить
Я користувався послугами «Страхової компанії «Агрогарант». Оформлення було швидким, а виплати - вчасно. Вони мають власну мережу страхових агентів у Полтавській області.

Ще радить звернути увагу на програму індексації за врожайністю. Залежно від погодних умов і врожайності, виплати можуть бути більшими.
Ответить
В мене був недобрий досвід зі страхуванням посівів кукурудзи. Страхова компанія відмовила у виплаті, посилаючись на незначні пошкодження рослин. Тому уважно читайте умови договору і звертайте увагу на всі пункти.

Я думаю що варто звернутися до юриста який спеціалізується в агрострахуванні.
Ответить
З власного досвіду, найкраще обирати страхову компанію з великим досвідом роботи в аграрному секторі та позитивними відгуками фермерів. Запитайте у сусідів чи знайомих, які програми страхування вони використовують і як ними задоволені.

Також варто порівняти декілька пропозицій страхових компаній перед оформленням полісу.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)