Темы: 88
Присоединился: Oct 2013
Вітаю всіх колег-аграріїв! Спостерігаю дуже мінливу погоду цієї весни - то дощі, то сухі вітри. Як вважаєте, як це позначиться на врожайності озимої пшениці? Особливо цікавить досвід тих фермерів, хто працює у південних регіонах. Чи плануєте застосовувати якісь додаткові агротехнічні заходи для покращення стану посівів?
Я особисто помітив певні проблеми з проростанням на деяких полях. Хотілося б обговорити можливі рішення та поради, як мінімізувати негативний вплив несприятливої погоди. Наприклад, чи варто розглядати варіант позакореневого підживлення?
Буду вдячний за ваші коментарі та практичні рекомендації! Чекаю на активну участь у обговоренні.
Темы: 45
Присоединился: Mar 2010
Привіт, АгроПівдень! Я з Полтавщини. У нас також була затримка в рості через прохолодну погоду та нестачу вологи навесні. Застосовували позакореневе підживлення мікроелементами - це дало хороший ефект і покращило стан посівів.
Порада: зверніть увагу на рівень азоту в ґрунті, адже його нестача може бути причиною поганого росту.
Темы: 44
Присоединился: Aug 2013
На мою думку, суха погода також сприяє розвитку хвороб на озимій пшениці. Тому важливо проводити профілактичні обприскування фунгіцидами для захисту посівів.
Раджу провести аналіз ґрунту - це допоможе визначити точний рівень поживних речовин і правильно скоригувати підживлення.
Темы: 35
Присоединился: Mar 2010
Згоден з SoilDoctor, хвороби - це велика проблема цього року. Ми вже проводили обробку фунгіцидами на початковій стадії росту.
Крім того, варто простежити за станом озимого ріпаку - він також страждає від посухи і потребує підтримки.
Темы: 88
Присоединился: Oct 2013
Хлопці, а чи хтось пробував позакореневе підживлення сіркою? Кажуть, що вона допомагає рослинам краще засвоювати поживні речовини. А ще цікавить думка щодо застосування біостимуляторів для підвищення стійкості до стресу.
Дякую за ваші відповіді.
Темы: 204
Присоединился: May 2014
Я не пробував підживлення сіркою, але чув хороші відгуки про неї. Біостимулятори - це цікаво, особливо якщо планується посушливе літо.
Раджу подивитися рекомендації науково-дослідного інституту насіння і агротехнологій - вони проводять дослідження в цій сфері.