Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Підживлення озимого ріпаку: чим і коли?
Доброго дня всім!

Починається весна, і настав час задуматися про підживлення озимого ріпаку. Які добрива використовуєте ви? Чи є якісь особливості у вашому регіоні?

В минулому році я вносив карбамід навесні та сульфат амонію пізніше, але цього року хотів би спробувати щось нове. Можливо, хтось має досвід використання рідких комплексних добрив? Яка їх ефективність порівняно з традиційними гранульованими?

Буду вдячний за будь-які поради та рекомендації.

З повагою,
Олександр
Ответить
Вітаю! Я використовую суміш аміачної селітри та карбаміду. Вношу в дві фази – першу під час сівби, другу після кущіння ріпаку.

Раджу звернути увагу на мікродобрива, особливо сірку та бор. У нас в Полтавській області часто спостерігається їх дефіцит.
Ответить
Я б радив проводити листкове підживлення мікроелементами. У озимого ріпаку дуже велика потреба в борі та молібдені.

Вносьте позакореневі добрива після сходів і через кожні два тижні.
Ответить
Я намагаюся використовувати органічні добрива якомога частіше. Цього року планую внести сидерати міжряддями ріпаку після першого підживлення.

Можливо, хтось використовує компост чи гній?
Ответить
Раджу не забувати про гербіциди. Якщо вчасно їх внести, то ріпак зможе краще засвоїти поживні речовини.

Які у вас строки внесення і які препарати використовуєте?
Ответить
Особисто я дуже позитивно відгукуюся про використання рідкого добрива «Амінокварц». Воно містить амінокислоти, які стимулюють ріст та розвиток рослини.

Вношу його позакореневим способом два-три рази за сезон. Результат помітно відчувається.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)