Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Диференційоване внесення міндобрив на полях Чернігівської області
Вітаю всіх! Вже давно цікавлюся диференційованим внесенням добрив, але поки не знайшов достатньо інформації для власних висновків. Хочу обговорити з колегами, які вже мають досвід на Чернігівщині.

По-перше, хотілося б дізнатися про ефективність різних технологій диференційованого внесення: картіроване внесення по картах родючості ґрунтів, змінна норма за допомогою секцій на сівалках та інші. Які результати бачили? Чи є відмінності в залежності від культури?

По-друге, цікавлять ваші думки щодо використання різних джерел інформації для створення карт родючості: супутникові дані, агрохімічні аналізи ґрунту та результати обстежень полів. Який спосіб найточніший і надійний?

І нарешті, поділіться своїм досвідом щодо економічної ефективності диференційованого внесення добрив. Чи окупилася інвестиція в обладнання та технології?
Ответить
Доброго дня! Ми вже декілька років використовуємо картіроване внесення на Чернігівщині. У нас є своя лабораторія для аналізу ґрунтів і ми застосовуємо супутникові дані лише як допоміжний інструмент. Результати досить непогані – зменшили витрату добрив приблизно на 10-15% без втрат в урожайності.

Щодо економічної ефективності, то обладнання окупилося менш ніж за два роки.
Ответить
Я працюю в агрохімічній лабораторії і постійно аналізуємо зразки з полів Чернігівської області. Рекомендую звертати увагу на вміст органічної речовини та кислотність ґрунту, це дуже впливає на засвоєння добрив. Загалом диференційоване внесення – це майбутнє сільського господарства.
Ответить
Погоджуюся з попередніми спікерами. Ще хочу додати, що дуже важливо правильно інтерпретувати дані супутникової розвідки. Не можна просто так вносити добрива по карті – потрібен досвід і знання.

Ми працюємо на полях Чернігівщини вже 5 років і користуємося комбінованим підходом: агрохімічні аналізи та дані супутників. Результат завжди позитивний.
Ответить
Нам припала до душі змінна норма внесення через секції на сівалках. Це дозволяє точно контролювати кількість внесених добрив і не переплачувати за ті площі, де їх потрібно вносити менше.

І ще одне – враховуйте метеоумови під час внесення! Дощ може змити частину азоту.
Ответить
Доброго дня, колеги!

Я працюю агрономом на невеликому господарстві і диференційоване внесення нам поки що недоступне. Хотілося б дізнатися про вартість такого обладнання та чи є якісь державні програми підтримки для фермерів.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)