Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Как лучше подкормить озимую пшеницу микроэлементами?
Здравствуйте! Я хотел бы спросить мнение опытных форумчан по поводу листовой подкормки озимой пшеницы. Наблюдаю некоторые признаки недостатка цинка и марганца на отдельных участках, хотя внесение комплексного удобрения прошло без проблем в сентябре. В планах обработка микроэлементами через неделю.

Какую концентрацию лучше использовать? Какие препараты вы можете порекомендовать для обработки посевов озимой пшеницы в условиях степной зоны Запорожской области? Важно, чтобы препарат был хорошо усвоен растением и не вызвал ожог листьев. Также интересуюсь опытом применения микроудобрений с фунгицидами - это возможно или лучше разделять подкормку и обработку от болезней?
Ответить
Звичайно можна використовувати мікродобрива разом з фунгіцидами. Головне щоб препарат був сумісний. Я особисто застосовував «Реаком Плюс» — там вже є цинк і марганець, а також він добре захищає від хвороб.

Концентрація залежить від препарату та стану посівів. Зазвичай розводять 0,5-1% робочого розчину.
Ответить
Я б порадив звернути увагу на хелатні форми мікроелементів. Вони краще засвоюються рослинами і не викликають опіки, навіть при вищих концентраціях.

Можна спробувати «Цинк-хелат» або «Марганець-хелат» виробництва «Юніверсал Агро». Попередньо протестуйте розчин на невеликій ділянці.
Ответить
Я особисто використовую рідкі мікродобрива з бором. У нас на півдні часто буває нестача цього елементу.

Рецепт мій такий: 1 л препарату «Бор Аміно» розводжу у 200 літрах води і додаю трохи прилипача для кращого закріплення на листі.
Ответить
Якщо вносили комплексне добриво восени, то можливо варто почекати ще трохи і провести аналіз листя. Не факт, що зараз потрібна підкормка цинком.

Можна також спробувати позакореневе підживлення аміачною селітрою.
Ответить
Не забудьте про обробку від шкідників, поки вони ще не встигли розмножитися.

Ми вже бачили цього року колорадського жука на посівах картоплі. Також варто звернути увагу на злакові мухи.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)