Темы: 86
Присоединился: Dec 2012
Здравствуйте! Я хотел бы спросить мнение опытных форумчан по поводу листовой подкормки озимой пшеницы. Наблюдаю некоторые признаки недостатка цинка и марганца на отдельных участках, хотя внесение комплексного удобрения прошло без проблем в сентябре. В планах обработка микроэлементами через неделю.
Какую концентрацию лучше использовать? Какие препараты вы можете порекомендовать для обработки посевов озимой пшеницы в условиях степной зоны Запорожской области? Важно, чтобы препарат был хорошо усвоен растением и не вызвал ожог листьев. Также интересуюсь опытом применения микроудобрений с фунгицидами - это возможно или лучше разделять подкормку и обработку от болезней?
Темы: 45
Присоединился: Mar 2010
Звичайно можна використовувати мікродобрива разом з фунгіцидами. Головне щоб препарат був сумісний. Я особисто застосовував «Реаком Плюс» — там вже є цинк і марганець, а також він добре захищає від хвороб.
Концентрація залежить від препарату та стану посівів. Зазвичай розводять 0,5-1% робочого розчину.
Темы: 44
Присоединился: Aug 2013
Я б порадив звернути увагу на хелатні форми мікроелементів. Вони краще засвоюються рослинами і не викликають опіки, навіть при вищих концентраціях.
Можна спробувати «Цинк-хелат» або «Марганець-хелат» виробництва «Юніверсал Агро». Попередньо протестуйте розчин на невеликій ділянці.
Темы: 35
Присоединился: Mar 2010
Я особисто використовую рідкі мікродобрива з бором. У нас на півдні часто буває нестача цього елементу.
Рецепт мій такий: 1 л препарату «Бор Аміно» розводжу у 200 літрах води і додаю трохи прилипача для кращого закріплення на листі.
Темы: 204
Присоединился: May 2014
Якщо вносили комплексне добриво восени, то можливо варто почекати ще трохи і провести аналіз листя. Не факт, що зараз потрібна підкормка цинком.
Можна також спробувати позакореневе підживлення аміачною селітрою.
Темы: 60
Присоединился: May 2014
Не забудьте про обробку від шкідників, поки вони ще не встигли розмножитися.
Ми вже бачили цього року колорадського жука на посівах картоплі. Також варто звернути увагу на злакові мухи.