Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Обговорення нового сорту картоплі «Блакитний Гігант»
Друзі, я вирощував торік новинку - «Блакитний Гігант». Хотілося б поділитися враженнями. Спочатку було дуже цікаво побачити сині бульби на грядці! Але найбільше мене зацікавила його врожайність і смакові якості після приготування.

Виявилося, що картопля досить невибаглива у вирощуванні, дає хорошу зав'язь навіть при помірній поливі. Бульби дійсно великі - до 400 грамів! Але на мій погляд, смак дещо поступається звичайним сортам. Є невеликий землистий відтінок.

Але найцікавіше, що він дуже добре зберігався всю зиму без особливих проблем! Хто ще пробував вирощувати цей сорт? Які ваші враження?

Маю намір спробувати його знову цього року і поекспериментувати з підживленнями. Можливо, це покращить смакові якості.
Ответить
Вирощував торік на своїй присадибній ділянці. В мене врожайність була дещо нижча - близько 20 кг з сотки. Смак трохи дивний, але після додавання сметани та часнику все стає смачнішим.

Зберігався без проблем у підвалі.
Ответить
Я вирощував його для екзотичного кольору, а не через врожайність. Вже після збирання в мене було багато друзів та родичів які просили частину цього картоплі на пробу.

Про смак - дійсно має особливий відтінок, але мені він подобається. Особливо коли подаю його до столу у запеченому вигляді з часниково-вершковим соусом.
Ответить
Привіт! Я працюю агрономом на одному з фермерських господарств. Ми також вирощували «Блакитний Гігант» в експериментальних цілях.

Згоден, що смак трохи специфічний, але я думаю, це пов'язано з високим вмістом антоціанів - вони корисні для здоров'я. Ми плануємо провести аналіз на вміст нітратів і пестицидів.
Ответить
АгроПівдень, а ви пробували його садити у різних типах ґрунту? Можливо, саме це впливає на смак. В мене є земля з великою кількістю піску.

Я також хотів би поділитися враженнями: врожайність була посередньою, а бульби дещо дрібнішими.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)