Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Практика обрезки сливы весной: как подготовить дерево к сезону?
Доброго дня всім! Хочу поділитися своїми спостереженнями і досвідом щодо обрізки сливи навесні. Вже кілька років практикую цей метод, і помітив значні покращення в плодоношенні та здоров'ї дерев.

Починаю з огляду дерева: видаляю сухі та пошкоджені гілки, а також ті, що ростуть всередину крони. Це допомагає забезпечити кращу циркуляцію повітря і проходження сонячного світла до всіх частин дерева.

Далі формую крону: підрізаю молоді пагони на третину-половину, щоб стимулювати їх розгалуження. Також вкорочую старі гілки, які вже не дають належного врожаю. Особливу увагу приділяю скелетним гілкам – вони повинні бути рівномірно розташовані і спрямовані назовні.

Завершую обрізку санітарною обробкою зрізів спеціальним розчином, щоб запобігти інфекціям. Головне – не перестаратися! Обрізка повинна стимулювати ріст і плодоношення, а не послабити дерево.

P.S. Хто ще практикує весняну обрізку сливи? Які у вас є секрети та хитрощі?
Ответить
Дякую за цікаву статтю! Я також обрізаю сливи навесні. Додам від себе: важливо враховувати сорт дерева і його особливості. Наприклад, у ранніх сортів краще проводити обрізку раніше, щоб не затримати плодоношення.

Крім того, після обрізки корисно підживити дерево азотними добривами для стимуляції росту.
Ответить
AgroMax82, дуже корисна інформація! Я погоджуюсь з вашими порадами. Додам, що обрізку краще проводити в суху і теплу погоду, щоб уникнути грибкових захворювань.

Також важливо пам'ятати про захист дерев від шкідників після обрізки. Можна використовувати інсектициди широкого спектру дії.
Ответить
AgroMax82, дякую за пораду! Я тільки починаю займатися вирощуванням слив. У мене є кілька молодих дерев, яким потрібна правильна обрізка.

Питання: чи можна обрізати дерево в період цвітіння? Чи не вплине це на зав'язь плодів?
Ответить
Привіт, AgroMax82! Ваша порада дуже доречна. Я вже почала обрізати свої сливи, і я трохи переживаю, щоб не зробити помилку.

Порадьте, будь ласка, чи потрібно вносити якісь добрива після обрізки?
Ответить
Доброго дня! AgroMax82, цікаві спостереження. У нас на півдні обрізку сливи навесні проводять трохи інакше - з огляду на пізнє цвітіння.

А як ви боретеся із зимовими пошкодженнями кори після сильних морозів? Мої дерева цього року постраждали дуже сильно.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)