Темы: 45
Присоединился: Mar 2010
Шановні колеги-аграрії! У цьому році бачимо дуже нерівномірний розподіл опадів по регіонах. На півдні триває посуха, а на заході навпаки – забагато дощів. Чи помітили ви якісь зміни у врожайності соняшника? Які ваші прогнози з приводу загального обсягу зібраного врожаю цього року?
Я особисто побоююсь, що на півдні буде суттєве падіння показників через спеку і відсутність вологи. На заході ж навпаки – велика кількість опадів може призвести до хвороб культури та зниження якості масла.
Буду радий дізнатися ваші думки та досвід, щоб разом спрогнозувати ситуацію.
Темы: 89
Присоединился: Oct 2013
Вітаю! У нашій Полтавській області затяжний дощ завдав шкоди посівам. Спочатку не вистачало вологи, потім – навпаки. Наші соняшники наче в'януть від надлишку води.
Врожайність точно буде нижчою, ніж у минулому році.
Темы: 86
Присоединился: Dec 2012
У Харківській області картина трохи краща. Опади були більш-менш рівномірними, хоча в деяких районах і спостерігалась посуха.
Зараз потрібно стежити за здоров'ям посівів – перезволоження може призвести до грибкових захворювань.
Темы: 89
Присоединился: Oct 2013
На півдні ситуація дуже напружена. Посіви соняшника страждають від спеки, і врожайність може бути значно нижчою за середню.
Мої сусіди вже зараз розглядають варіанти збільшення площ під озимину для наступного року.
Темы: 35
Присоединился: Mar 2010
Я з Запоріжжя. Ситуація дуже погана, поливу майже немає, а врожайність на рівні минулих років вже не буде.
Використовуйте всі можливості для підживлення посівів мікроелементами - цинком і бором. Це допоможе рослинам вистояти.
Темы: 44
Присоединился: Aug 2013
Я з Херсонської області, і у нас ситуація просто катастрофічна. Посуха триває вже понад два місяці.
Дякую всім за корисні поради щодо підживлення! Сподіваюся, хоч щось врятувати.
Темы: 204
Присоединился: May 2014
Рекомендую всім звернути увагу на гібриди соняшника, стійкі до посухи. Вони можуть дати кращі результати в таких умовах.
Також важливо проводити регулярний моніторинг посівів для своєчасного виявлення хвороб і шкідників.
Темы: 86
Присоединился: Dec 2012
На Львівщині занадто багато дощів, хоч це і краще ніж посуха. Але через це зараз вже посіви соняшника хворіють.
Треба обробляти фунгіцидами для профілактики.