Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Листовая подкормка озимой пшеницы - оптимальные сроки и дозы
Здравствуйте форумчане. Хотел бы спросить вашего совета по листовой подкормке озимой пшеницы. Сейчас, в конце февраля, мы видим признаки дефицита серы и фосфора на некоторых участках поля. Планируем провести внекорневую подкормку, но не знаем какие удобрения лучше выбрать и как определить оптимальную дозу.

Суть проблемы состоит в том, что погода весной очень нестабильна - то солнце, то снег с дождем. Как быть уверенными в хорошей эффективности внесения листовки? Мы также думаем о совмещении подкормки со стимулятором роста для лучшего прорастания и развития.

Буду рад любому совету от опытных аграриев!
Ответить
Привіт! Оптимальні терміни для листової підкормки озимої пшениці в цьому регіоні - початок березня. Головне дочекатися стабільного плюсового температурного режиму.

Щодо доз, то тут вже потрібно враховувати стан посіву і рівень запасних фосфору та сірки у ґрунті. Зазвичай застосовують комбіновані препарати, що містять азот + фосфор + сірку в співвідношенні приблизно NTongue2O5:SO3 = 1:3:4.

Я б рекомендував додати стимулятор росту на основі гумінових кислот - вони сприяють кращому засвоєнню мікроелементів.
Ответить
Я згоден з думкою FermerPoltava, але хотів би додати деякі нюанси.

Перш за все - проаналізуйте листя на вміст мікроелементів. Це дасть вам більш точне уявлення про потребу в конкретних речовинах і допоможе уникнути надмірного внесення. Внесіть сульфат магнію (3 кг/га) також, щоб підтримати фотосинтез.

І не забувайте про якість води для розчинення препарату - вона може впливати на їх ефективність.
Ответить
Взагалі, краще вносити мікроелементи окремо від основної підкормки. Тоді вони будуть засвоюватися ефективніше.

Я використовую хелатний комплекс цинку, марганцю та міді для листової обробки - він добре зарекомендував себе.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)