Темы: 86
Присоединился: Dec 2012
Привіт всім! Мене звати Олександр. Я хотів би дізнатися вашу думку про нові методи і технології, які використовуються у сучасній агрономії для поліпшення якості та кількості зібраного урожаю. Особисто я зацікавився мінімальним обробітком ґрунту та no-till технологією. Я чув багато позитивних відгуків про це, але хотів би почути ваші реальні приклади з практики.
Я живу в Херсонській області і займаюся вирощуванням зернових культур на площі близько 20 га. Клімат у нас досить посушливий, тому ми завжди шукаємо способи зберегти вологу в грунті та мінімізувати втрати від вітрів. Як ви вважаєте, чи є no-till технологія ефективною для наших регіонів? Чи потрібно враховувати якісь особливості при її впровадженні?
Буду радий почути ваші думки та досвід у цій сфері.
З повагою,
Олександр
Темы: 45
Присоединился: Mar 2010
Доброго дня, Олександре! З вашого регіону чую про no-till не вперше. На Полтавщині ця технологія вже досить популярна серед великих агропідприємств. Головне - правильно підібрати техніку для посіву та обробітку міжрядь, особливо на початковому етапі, поки ґрунт не адаптується до нового режиму.
У нас були певні проблеми з проростанням сходів у перший рік впровадження, але після внесення додаткових мікроелементів ситуація покращилася. Також рекомендую використовувати спеціальні гербіциди для no-till посівів.
Темы: 44
Присоединился: Aug 2013
Олександре, вітаю! Я працюю як незалежний консультант по обробітку грунтів і можу сказати, що no-till технологія має свої плюси та мінуси. Плюси - збереження вологи, зменшення ерозії ґрунту, покращення його структури. Мінуси - необхідність застосування спеціальної техніки та гербіцидів, можливі труднощі з проростанням сходів на початковому етапі.
Вам потрібно оцінити свої ресурси і ризики перед впровадженням цієї технології. Я можу вам допомогти провести аналіз ґрунту та розрахувати необхідну кількість мікроелементів.
Темы: 35
Присоединился: Mar 2010
Я теж пробував no-till технологію на своїй невеликій ділянці. Спочатку було важко, довелося багато читати і експериментувати з різними культурами.
Але в результаті отримав кращий урожай кукурудзи і сої ніж раніше. Найголовніше - це правильно підготувати грунт перед посівом і не економити на гербіцидах.
Темы: 89
Присоединился: Oct 2013
Олександре, привіт! No-till технологія - це майбутнє сільського господарства. Але для її успішного застосування потрібно мати достатньо інформації та досвіду.
Наприклад, у нас в Харківській області добре зарекомендувала себе no-till технологія з використанням сумішей сидератів і покривних культур.
Темы: 29
Присоединился: Sep 2018
Олександр, добрий день!
Я теж цікавлюся no-till технологією. Чи пробували ви сіяти озиму пшеницю таким чином? Ми чули, що це може бути досить проблематично через велику кількість бур'янів.
Поділіться своїм досвідом.