Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Проблеми зі зберіганням картоплі в Херсонській області
Доброго дня! Зіткнувся з проблемою при зберіганні картоплі в наших умовах. Цього року був досить великий урожай, але вже помічаю гниття і проростання. В мене є підвальне приміщення, вентиляція там не найкраща. Чи можете порадити якісь ефективні способи обробки перед закладкою на зберігання? Хотілося б уникнути втрат взимку.

Також цікавить досвід використання хімічних протруйників для картоплі під час зберігання. Які препарати ви вважаєте найбільш дієвими та безпечними для здоров'я споживачів?

Ще одне питання: чи варто використовувати регулятори росту при зберіганні, щоб уповільнити проростання? Можливо хтось має досвід у цій сфері?
Ответить
Доброго дня! В Херсонській області з картоплею завжди були проблеми через підвищену вологість. Рекомендую перед закладкою обробити бульби фунгіцидом, наприклад Максим Дачник. Він допоможе запобігти бактеріальним і грибковим інфекціям.

Щодо хімічних протруйників – в Україні їх використання обмежене законодавством для картоплі. Тому краще зосередитись на створенні оптимальних умов зберігання: температура 2-4 градуси, достатня вентиляція та регулярний огляд.
Ответить
Я б порадив звернути увагу на передпосівну обробку бульб розчином марганцівки. Це допоможе знищити частину патогенної мікрофлори і зменшить ризик ураження під час зберігання.

Також, якщо є можливість, провітрюйте приміщення кілька разів на день. Підвищена вологість – це головний ворог картоплі.
Ответить
Хімічні протруйники краще не використовувати. Це може негативно позначитися на якості продукту і здоров'ї споживачів.

Я б рекомендував зробити дезінфекцію підвалу перед закладкою картоплі: розчин мідного купоросу або інший антисептик.
Ответить
Обробіть бульби перед закладкою вапном, розведеним у воді. Це допоможе знизити кислотність і запобіжить гниттю.

Також перевірте вентиляційні канали, чи не забиті вони сміттям? Потрібно забезпечити хорошу циркуляцію повітря.
Ответить
Не варто використовувати регулятори росту. Це може вплинути на смакові якості картоплі.

Оптимальна температура зберігання – 3-5 градусів за Цельсієм, а вологість – близько 85%. Слідкуйте за цими показниками і регулярно видаляйте пошкоджені бульби.
Ответить
Я використовую препарат «Фітоспорин-М» для обробки перед зберіганням. Він є біологічним фунгіцидом і не шкідливий для здоров'я.

Також, раджу покласти кілька яблук у сховище, вони виділяють етилен, який сприяє кращому зберіганню.
Ответить
Ще один спосіб – обробити бульби перед закладкою зольним розчином. Зола містить калій, який добре зберігається і захищає картоплю від хвороб.

Але якщо вологість занадто висока, то краще використовувати осушувачі повітря у сховищі.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)