01-18-2020, 09:20 PM
Вітаю всіх! Я з Поліського району Житомирської області. Вирішив поділитися своїм досвідом використання органіки для вирощування картоплі, оскільки останні роки спостерігаю значні коливання врожайності. Зазвичай традиційний підхід (мінеральні добрива) давав непогані результати, але після збільшення кількості шкідників і хвороб помітив погіршення якості та зменшення врожаю. Цього року вирішив експериментувати з органічними добавками: гній, компост, біогумус. Поки що на початковому етапі, але вже бачу позитивні зміни - ґрунт став більш пухким і краще утримує вологу.
На жаль, погода цього року не сприяла – затяжні дощі в червні призвели до виникнення фітофтори. Хоча я обробляв посадки біопрепаратами на основі бактерій Bacillus subtilis і Paenibacillus polymyxa, все ж частина кущів постраждала. Підкажіть, які органічні методи захисту від фітофтори ви використовуєте? Хтось пробував розчин з молочної сироватки та золи?
Зацікавився ідеєю застосування бурякового жому для покращення живлення картоплі, але не можу знайти надійних постачальників у своєму регіоні. Можливо хтось може порекомендувати? Буду вдячний за будь-які поради та рекомендації.
На жаль, погода цього року не сприяла – затяжні дощі в червні призвели до виникнення фітофтори. Хоча я обробляв посадки біопрепаратами на основі бактерій Bacillus subtilis і Paenibacillus polymyxa, все ж частина кущів постраждала. Підкажіть, які органічні методи захисту від фітофтори ви використовуєте? Хтось пробував розчин з молочної сироватки та золи?
Зацікавився ідеєю застосування бурякового жому для покращення живлення картоплі, але не можу знайти надійних постачальників у своєму регіоні. Можливо хтось може порекомендувати? Буду вдячний за будь-які поради та рекомендації.