Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Нові гібриди соняшника для півдня України: Чи варті вони уваги?
Вітаю всіх! Хочу дізнатися у більш досвідчених фермерів щодо нових гібридів соняшнику, які зараз пропонують різні компанії. Цікавить їх стійкість до хвороб та посухи, а також врожайність у наших умовах (Херсонська область). Чи є вже хтось випробував ці насіння і може поділитися своїм досвідом? Враховуючи останні тенденції зміни клімату, дуже важливий фактор — адаптивність рослин до високих температур та засухи.

Мене цікавлять не тільки вітчизняні гібриди, але й зарубіжні. Наприклад, чув про соняшник Syngenta Clearfield® Plus, який має стійкість до вовчка. Але хотілося б дізнатися від практиків: чи підтверджується ця інформація на практиці? Який досвід використання гібридів Pioneer та їхньої технології LibertyLink?

Особливо цікавить думка тих, хто вже має досвід роботи з новинками 2024 року. Як вони поводяться у реальних умовах поля і чи можна очікувати від них гідний урожай? Просимо ділитися своїми знаннями та враженнями.
Ответить
Вітаю! Я вже вирощував гібрид Syngenta Clearfield® Plus. Можу підтвердити його хорошу стійкість до вовчка та доволі високу врожайність — зібрав по 42 ц/га на полі, яке раніше дуже страждало від цієї проблеми.

Зауважте: технологія Clearfield® Plus вимагає використання гербіциду Євро-Лайтнінг або його аналогів. Потрібно чітко дотримуватися рекомендацій виробника щодо обробки.
Ответить
Дякую, Олеже Івановичу! Дуже цінна інформація. Ми також розглядаємо варіант використання Clearfield® Plus, але хотілося б почути думку інших фермерів щодо гібридів Pioneer і їхньої технології LibertyLink.

Зі зрозумілих причин, не завжди довіряєш рекламі та обіцянкам виробників. Цікавить реальний досвід використання цих насіння у різних регіонах півдня.
Ответить
Я пробувала гібрид Pioneer P64LE25. Врожайність була на рівні, але є деякі нюанси з гербіцидом Liberty.

Особливо обережно потрібно підходити до вибору часу внесення. Якщо занадто рано — можуть бути пошкодження культури. І дуже важливо ретельно готувати поле перед сівбою, щоб мінімізувати ризик проростання бур'янів.
Ответить
Слідкуйте за станом рослин після внесення гербіциду. Якщо помітите якісь негативні реакції, наприклад, пожовтіння або пригнічення росту — зменште дозу наступного разу.

І ще один важливий момент: Liberty не ефективний проти деяких видів бур'янів. Тому рекомендую проводити обробку в баковій суміші з іншими гербіцидами.
Ответить
А ми випробували гібрид Маїс, під назвою Амалія. Досить непогана посухостійкість і хороша врожайність (близько 45 ц/га).

Що стосується гербіциду Євро-Лайтнінг — він справді ефективний проти вовчка. Але після обробки рекомендую провести позакореневе підживлення рослин, щоб компенсувати можливий стрес.

Взагалі, вибір гібрида соняшника залежить від багатьох факторів: ґрунт, вологість, попередник і т.д. Тому рекомендую спочатку проконсультуватися з фахівцями та провести аналіз вашого поля.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)