Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Вплив вермикомпосту на врожайність картоплі: практичний досвід
Доброго дня всім!

Я вже кілька років займаюся вирощуванням картоплі, і цього року вирішив вперше спробувати застосувати вермикомпост. Хотів би поділитися своїм досвідом та отримати ваші коментарі.

На початку сезону я вніс близько 10 кг вермикомпосту на квадратний метр посадок, змішавши його з верхнім шаром ґрунту при перекопуванні. Спочатку трохи хвилювався через те, що погода була досить холодною та вологою.

Проте вже після появи сходів я помітив значну різницю в порівнянні з попередніми роками. Кущі росли більш міцними і здоровими, а листя було яскраво-зеленим. У період цвітіння кущі випустили дуже багато квіток.

В середині серпня я почав викопувати картоплю, і результати мене приємно здивували. В середньому з кожного куща отримав на 30% більше бульб, ніж в попередні роки, а розмір їх був значно більшим. На смак картопля була відмінна.

Ще одне важливе спостереження: завдяки вермикомпосту я зміг значно скоротити використання хімічних добрив та пестицидів, оскільки кущі були більш стійкими до хвороб і шкідників.
Ответить
Дуже цікавий досвід! Я теж хочу спробувати внести вермикомпост під картоплю. Чи можна його використовувати як основне добриво, чи краще додавати ще мінеральні добрива?

А ще у мене питання: яким чином ви вносили вермикомпост - вручну чи за допомогою техніки?
Ответить
Я вже кілька років вношу вермикомпост під полуницю, і він дає дуже хороші результати. Врожайність зросла на 40%, а ягоди стали більшими та солодшими.

А ви пробували додавати вермічай як добриво для поливу картоплі?
Ответить
Чудовий досвід! Дякую за те, що поділилися. Я також займаюся вирощуванням картоплі і хочу спробувати вермикомпост. Чи можете розповісти детальніше про співвідношення вартості та ефективності?

І ще одне питання: чи вплинув він на якість бульб, їх лежкість?
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)