Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Обговорення ефективності обробки насіння фіторегуляторами
Доброго дня, шановні колеги! Ми з товариством вже не перший рік займаємося вирощуванням соняшнику. Цікавить ваш досвід у застосуванні фіторегуляторів при протравлюванні насіння. Чи помічали ви позитивні зміни у врожайності, розвитку рослин чи стійкості до хвороб? Які саме препарати використовували і які результати отримали?

Ми пробували обробляти Емістимом-C, але ефекту не відчули. Можливо, ми неправильно його застосували або він просто неефективний для соняшнику у наших умовах (Дніпропетровська область). Чи варто взагалі морочитися з цими фіторегуляторами?
Ответить
Вітаю! У нас в Полтавській області дуже поширений препарат Радіфіт. Він досить добре зарекомендував себе для пророщування ріпаку. З соняшником не пробували, але чули хороші відгуки. Кажуть, що він покращує енергію проростання і розвиток кореневої системи. Можливо, варто спробувати.
Ответить
Я теж пробував Емістим, і у мене була схожа ситуація. Ніби нічого й не змінилося. Але потім я прочитав на одному форумі про попереднє замочування насіння в розчині мікроелементів перед обробкою фіторегулятором. Можливо, це вплинуло на результат? Спробуйте так.
Ответить
Доброго дня! Я працюю агрономом в одній з фірм-постачальників засобів захисту рослин. Хочу поділитися досвідом застосування Гумісолу при протравлюванні насіння. Спостерігається покращення схожості, підвищена енергія проростання і загалом міцніші сіянці. Додатковий плюс - це підживлення ґрунту гуміновими кислотами.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)