Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Посадка смородини: терміни та особливості регіону Чернігівщини
Добридень, шановні садівники! Планую цього року посадити кущі чорної смородини на своїй ділянці в селі неподалік Прилук. В місцевих господарствах кажуть, що найсприятливіший час для посадки – друга половина жовтня або початок квітня. Але є певні особливості ґрунту: він досить суглинок і потребує покращення дренажу.

На якому терміні краще зупинитися саме в нашому регіоні Чернігівщини, з урахуванням того, що весни часто непередбачувані? Які культури добре підійдуть для сидеральної засіви між рядками смородини – чи варто використовувати гірчицю або овес?

Хотілося б почути ваші поради та досвід.
Ответить
Доброго дня! В Чернігівській області, враховуючи нестабільність весняних температур, я б радив все ж таки обирати осінню посадку. Так кущі матимуть час добре вкорінитися до настання літньої спеки.

Щодо покращення дренажу – перекопайте ґрунт і додайте трохи піску та торфу, це допоможе відвести зайву вологу. Як сидерати для смородини чудово підійдуть гірчиця або овес. Вони збагатять ґрунт азотом та покращать його структуру.
Ответить
Я на Чернігівщині завжди садив смородину восени. Забезпечте гарний дренаж – це дуже важливо, щоб не було застою води біля коріння.

А ще зверніть увагу на сорт! Є сорти самоплідні, а є ті, що потребують запилювачів. Врахуйте це під час вибору.
Ответить
Я також садила восени, але до середини жовтня. Замульчуйте посадки соломою чи перегноєм для збереження вологи у ґрунті.

Гарного врожаю!
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)