Темы: 89
Присоединился: Oct 2013
Друзі-аграрії! Цього року маємо досить сухе літо і думаю, що осінь не буде винятком. Хотілось би почути ваші рекомендації щодо вибору сортів озимого ріпаку, які найбільш стійкі до посухи та дають гарний врожай на півдні України.
Я вже перечитав купу матеріалів, але досвід наших практикуючих колег значно цінніший. Особливо цікавить співвідношення між врожайністю та виляганням у випадку нерівномірного зволоження полів.
Буду радий отримати ваші поради щодо сортів з коротким періодом вегетації, які добре переносять низькі температури. Наш регіон часто потерпає від заморозків після сходів.
Темы: 44
Присоединился: Aug 2013
Раджу звернути увагу на гібриди компанії Pioneer. У них є декілька сортів озимого ріпаку, які зарекомендували себе як посухостійкі та дають стабільні врожаї на півдні України.
Пам'ятайте про дотримання сівозміни і внесення достатньої кількості фосфорно-калійних добрив. Це особливо важливо у випадку, коли ґрунти бідні та не мають необхідної вологоємкості.
Темы: 204
Присоединился: May 2014
Я особисто маю гарний досвід з сортом «Араго» від компанії BASF. Він добре переносить посуху та має чудову стійкість до хвороб і шкідників.
Щодо біостимуляторів, то я пробував кілька видів. Деякі показали досить непогані результати у підвищенні врожайності.
Темы: 89
Я вирощую ріпак вже багато років. Мої улюблені сорти — це «Аметист» та «Раундер». Вони мають чудову морозостійкість і відносно невибагливі до вологи.
А ще раджу звернути увагу на підготовку ґрунту для сівби. Навесні потрібно обов'язково провести боронування, щоб зберегти вологу в нижніх шарах.
Темы: 88
Сьогодні вже не вистачає вологи для повноцінної реалізації врожаю. Тому варто розглянути варіанти посіву ріпаку на зрошуваних землях.
А якщо нема можливості поливати, то треба обирати сорти з дуже коротким періодом вегетації та високою посухостійкістю.
Темы: 86
Присоединился: Dec 2012
Хлопці, а хто пробував нові гібриди ріпаку від Limagrain? По-чути відгуки про їхню посухостійкість та врожайність.
Я думаю, що це може бути гарною альтернативою традиційним сортам.