Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Вибір сорту пшениці для регіону: поради та досвід
Друзі, підкажіть, будь ласка, який сорт пшениці ви порадите сіяти у нашому регіоні? Минулого року пробували 'Нікопольську-80' - вродила добре, але якість зерна бажає кращого. Хочемо цього разу спробувати щось нове, з гарною врожайністю та відмінними хлібопекарськими якостями.

Чи є у когось досвід вирощування сортів 'Ятрань' або 'Богдана'? Як вони поводяться на наших землях? І чи варто взагалі звертати увагу на ті сорти, які мають високу стійкість до хвороб та посухи. Я читав про деякі нові гібриди, але боюсь ризикувати з неперевіреними варіантами.

Буду вдячний за будь-які поради та рекомендації!
Ответить
Я вже кілька років сію 'Богдану'. На мою думку, це надійний сорт. Урожайність стабільна, і якість зерна хороша.

Стійкість до хвороб також не викликає питань.
Ответить
Особисто я минулого року висіяв 'Ятрань'. Врожай був непоганий, але зерно трохи дрібніше. Тим не менш, якість для хліба - цілком прийнятна.

Щодо нових гібридів, то тут все залежить від ваших фінансових можливостей та терпіння.
Ответить
Важливо враховувати особливості вашого ґрунту, коли вибираєте сорт пшениці. Якщо у вас кислий ґрунт - то варто підібрати стійкий до кислотності варіант.

Я особисто віддаю перевагу 'Уляна', оскільки вона добре росте на різних типах ґрунту.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)